Καθίζηση στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, καθώς επανέρχονται οι περιορισμοί για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καθίζηση στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, καθώς επανέρχονται οι περιορισμοί για τον κορονοϊό
Κορονοϊός στη Σιγκαπούρη
Απώλειες άνω του6% για τις μετοχές των αεροπορικών εταιρικών, καθώς αναβάλλεται η σύνδεση με το Χονγκ Κονγκ. Μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων της νόσου.

Κατακόρυφη πτώση κατέγραψε το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης για την τελευταία μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας, μετά από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης της ασιατικής χώρας για επαναφορά αυστηρών περιοριστικών μέτρων προκειμένου να διακοπεί η αύξηση στα νέα κρούσματα του κορονοϊού.

Ο γενικός χρηματιστηριακός δείκτης ( Straits Times Index) έφτασε να πέφτει έως και 3%, με αρνητικό πρωταγωνιστή τις μετοχές των αεροπορικών εταιριών. Ο τίτλος της Singapore Airlines έχασε άνω του 6,5%, μετά από την ανακοίνωση πως η Σιγκαπούρη αναβάλλει το σχέδιο για τη δημιουργία αεροπορικής «φούσκας» με το Χονγκ Κονγκ, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 26 Μαΐου.

Σημειώνεται πως για την τελευταία εβδομάδα η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε 71 νέα κρούσματα κορονοϊού, από 48 προηγουμένως, με το σύνολο των μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας να φτάνει τις 61.453.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Σιγκαπούρη υπέστη το 2020 τη χειρότερη οικονομική ύφεση στην ιστορία της

gazzetta
gazzetta reader insider insider