Wall Street: Αποφασισμένη να σβήσει τις χθεσινές απώλειες - Άνω των 450 μονάδων κερδίζει ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Αποφασισμένη να σβήσει τις χθεσινές απώλειες - Άνω των 450 μονάδων κερδίζει ο Dow Jones
Μετά το χθεσινό sell-off, η Wall προσπαθεί να αφήσει πίσω της την χειρότερη ημέρα από τον Ιανουάριο. Κέρδη και για τις τεχνολογικές μετοχές.

Μετά το χθεσινό sell-off, την Πέμπτη η Wall Street ανακάμπτει με τον Dow Jones να κερδίζει 460 μονάδες, προσπαθώντας να αφήσει πίσω του την χειρότερη ημέρα από τον Ιανουάριο. Κέρδη καταγράφουν και οι τεχνολογικές μετοχές «στέλνοντας» τον Nasdaq πλέον του 1,5% ψηλότερα.

Έτσι, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,38% ή 464 μονάδες, στις 34.052 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 1,37% στις 4.137 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,52% ή 197 μονάδες, στις 13.223 μονάδες.

Oι αγοραστές μετά από το γκρέμισμα της Τετάρτης, κι ενώ άρχισαν να «χωνεύουν» τα στοιχεία για την άνοδο του πληθωρισμού, στράφηκαν και πάλι στην αγορά μετοχών, κυρίως του τεχνολογικού τομέα. Οι Apple, Amazon, Microsoft, Facebook κερδίζουν άνω του 1%.

Στα μάκρο της ημέρας, ισχυρή μείωση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων εβδομάδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 473.000 από 507.000 προηγουμένως.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 490.000 αιτήσεις

Στην εξομάλυνση συνέβαλλε και το νέο πως ομαλοποιείται και πάλι η λειτουργία του Colonial Pipeline μετά από το χτύπημα κυβερνοεπίθεσης που είχε δεχτεί, και το οποίο προκάλεσε σημαντικά κενά στην προσφορά βενζίνης στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και επενδυτική ανησυχία.

Στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, σοκ προκάλεσε στους απανταχού οπαδούς τους, η «στροφή» του Έλον Μασκ και της Tesla, όσον αφορά την χρήση του bitcoin ως μέσο πληρωμής, λόγω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

«Η Tesla σταμάτησε τις πωλήσεις οχημάτων με bitcoin», έγραψε στο Twitter. «Ανησυχούμε για την αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για το mining των bitcoin και τις συναλλαγές, κυρίως με άνθρακα, που έχει τις χειρότερες εκπομπές από κάθε καύσιμο».

«Τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα, και πιστεύουμε πως είναι πολλά υποσχόμενα για το μέλλον, αλλά δεν μπορεί να έρθει με τόσο μεγάλο κόστος για το περιβάλλον», συνέχισε.

Μετά από αυτή την δημοσίευση, το bitcoin κατρακυλά πλέον του 6%, λίγο πάνω από τις 50.000 δολάρια, ενώ η μετοχή της Tesla κερδίζει 1,41%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εξομάλυνση στις ελλείψεις καυσίμων

Έλον Μασκ: Η Tesla σταματά να δέχεται bitcoin λόγω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος

ΗΠΑ: Κατακόρυφη πτώση για τις αιτήσεις νέων επιδομάτων ανεργίας 

gazzetta
gazzetta reader insider insider