Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ «τρομάζει» και τις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ «τρομάζει» και τις ευρωαγορές
Σημαντικές απώλειες για τους ευρωπαϊκούς δείκτες, ακολουθώντας το διεθνές κλίμα ανησυχίας για τον πληθωρισμό.

Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ «τρομάζει» και τους ευρωπαίους επενδυτές με τις αγορές να σημειώνουν «βουτιά» την Πέμπτη. Η χθεσινή κατρακύλα της Wall Street με τον Dow Jones να χάνει 680 και τον Nasdaq 360 μονάδες, δεν αφήνει ανεπηρέαστη τη γηραιά ήπειρο, με την διεθνή ανησυχία να διογκώνεται μετά από τα στοιχεία για την εκτόξευση του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,68% στις 434,34 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE χάνει 1,26% στις 6.916 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολισθαίνει 0,29% στις 15.106 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC σημειώνει πτώση κατά 0,27% στις 6.262 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,17% στις 24.412 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη χάνει 0,98% στις 8.919 μονάδες.

Το επενδυτικό αίσθημα κυριεύεται από την ανησυχία για την άνοδο του πληθωρισμού σε διεθνές επίπεδο, μετά από την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή από τον Σεπτέμβριο του 2008, της τάξης του 4,2%, κάτι που στη συνεδρίαση της Τετάρτης «γκρέμισε» την Wall Street, με σημαντικές απώλειες κυρίως για τις τεχνολογικές μετοχές.

Αντίστοιχα, στην Ασία, στο κόκκινο έκλεισαν τα χρηματιστήρια, με τον Nikkei στο Τόκιο να χάνει 2,49%, στην Κίνα οι Shangai και SZSE υποχώρησαν 0,96% και 1,05% αντίστοιχα, ενώ ο Aυστραλιανός ASX 0,88%.

Σε εταιρικά νέα, η Danone ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ολοκλήρωσε την πώληση του μεριδίου της ύψους 9,8% στην κινεζική γαλακτοβιομηχανία Mengniu Dairy. Η συμφωνία ανήλθε στα 1,98 δισ. δολάρια. Η μετοχή της κερδίζει 0,78%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις τριμήνου του ομίλου Burberry, σε ευθυγράμμιση με προηγούμενη πρόβλεψη της διοίκησης, χάρη στην ανάκαμψη της ζήτησης για είδη πολυτελείας, ιδιαίτερα στην Ασία.

Αναλυτικότερα, οι συγκρίσιμες πωλήσεις λιανικής το τρίμηνο έως τα τέλη Μαρτίου κατέγραψαν άνοδο 32%, ποσοστό στο άνω άκρο του έυρους των εκτιμήσεων της εταιρείας και υψηλότερο σε σχέση με το 31% που ανέμεναν οι αναλυτές. Η μετοχή της χάνει 6,46%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Danone: Συμφωνία πώλησης του μεριδίου της στην γαλακτοβιομηχανία Mengniu έναντι 1,98 δισ. δολαρίων

Burberry: Άλμα στις πωλήσεις τριμήνου, με οδηγό τη ζήτηση από Κίνα, Νότια Κορέα

gazzetta
gazzetta reader insider insider