«Βούλιαξε» η Wall Street - Απώλεια 680 μονάδων ο Dow, 360 o Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βούλιαξε» η Wall Street - Απώλεια 680 μονάδων ο Dow, 360 o Nasdaq
Η Wall Street την Τετάρτη έπεσε θύμα των αναταραχών που έχουν προκαλέσει σε αναλυτές και επενδυτές τα δεδομένα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, στην χειρότερη ημέρα από τον Φεβρουάριο.

Η Wall Street την Τετάρτη έπεσε θύμα των αναταραχών που έχουν προκαλέσει σε αναλυτές και επενδυτές τα δεδομένα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, με τους δείκτες να καταγράφουν βαριές απώλειες, στην χειρότερη ημέρα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης από τον Φεβρουάριο.

O Dow Jones κατρακύλησε 1,99% ή 681,50 μονάδες, στις 33.587 μονάδες, στην χειρότερη ημέρα απωλειών από τον Ιανουάριο.

Ο S&P έχασε 2,12% ή 88,12 μονάδες, στις 4.063 μονάδες.

O Nasdaq διολίσθησε 2,67% ή 357,75 μονάδες, στις 13.031 μονάδες.

To μαζικό sell-off ακολούθησε τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό, καθώς όπως ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, σε ετήσιο επίπεδο ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 4,2% από 2,6% προηγουμένως, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν μια μέτρηση στο 3,6%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του δείκτη από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε 0,8% έναντι 0,6% τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 0,2%.

Χωρίς την ενέργεια και τα τρόφιμα, ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε 0,9% μετά από άνοδο 0,3% τον Μάρτιο.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Fed Ρίτσαρντ Κλαρίντα, επεσήμανε πως θα περάσει «ένα διάστημα» προτού η αμερικανική οικονομία είναι επαρκώς θεραπευμένη έτσι ώστε να σκεφτεί η κεντρική τράπεζα να αποσύρει τα προγράμματα ενίσχυσης της οικονομίας, προσθέτοντας πως οι δίδυμες εκπλήξεις των αδύναμων στοιχείων και της αγοράς εργασίας και δυνατότερου πληθωρισμού τον Απρίλιο δεν έχει αλλάξει τα πλάνα της Fed.

Σημειώνεται, πως οι τεχνολογικές μετοχές κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, με τις Alphabet, Microsoft, Facebook, Amazon, Apple, Nvidia, Tesla, να καταγράφουν απώλειες της τάξης του 2-3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider