Βαριές απώλειες στο Χρηματιστήριο - «Μάχη» πέριξ των 890 μονάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαριές απώλειες στο Χρηματιστήριο - «Μάχη» πέριξ των 890 μονάδων
Απώλειες στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, ευθυγραμμισμένο με την τάση στις διεθνείς αγορές.

Επηρεαζόμενο από τις κινήσεις στις διεθνείς αγορές, το Χρηματιστήριο καταγράφει απώλειες την Τρίτη, με τη Wall Street να δίνει το έναυσμα από χθες, λόγω του ισχυρού τεχνολογικού sell off.

Έτσι, την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,85% στις 889,27 μονάδες, με τον τζίρο στα 43,58 εκατ. ευρώ. Πιέσεις σημειώνονται και στον FTSE 25 στο 2,25% και στις 2.163 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 3,39% στις 586,63 μονάδες.

Στις τράπεζες, η μετοχή της Τρ. Πειραιώς καταγράφει απώλειες 2,87%, η Alpha Bank 3,97%, η ΕΤΕ 3,95% και η Eurobank 2,59%.

Σε μεγάλο βαθμό οι πωλητές έχουν πάρει το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, ειδικά στα βαριά χαρτιά, με τη Viohlaco, την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τον ΟΠΑΠ, την Μυτιληναίος να ξεπερνούν το 2% σε απώλειες.

Από την άλλη, μπορεί το τοπίο που σκιαγραφείται για την Attica Bank να είναι ιδιαίτερα δυσοίωνο, ωστόσο η μετοχή καταγράφει άνοδο 10,3%.

Παράλληλα, αντίστροφα μετρά η κλεψύδρα για το επικείμενο rebalancing (ημερομηνία εφαρμογής στις 27 Μαΐου) στους δείκτες MSCI, που αναμένεται να έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Εξάλλου, εδώ και αρκετό καιρό, η εγχώρια αγορά και τα ξένα funds έδειξαν να προεξοφλούν κινήσεις και προσθήκες τίτλων στο βασικό δείκτη MSCI Greece Standard όπου αν όντως υλοποιηθούν, θα ενισχύσουν σημαντικά τόσο την ρευστότητα όσο και την παρουσία της εγχώριας αγοράς στα διεθνή «ραντάρ».

Έτσι σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της εγχώριας αγοράς στο insider.gr, θέση στο βασικό δείκτη, καλύπτοντας τα κριτήρια της Morgan Stanley, φαίνεται πιθανώς πως έχουν «κλείσει» τρεις τίτλοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider