Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές, ελέω Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές, ελέω Nasdaq
Ισχυρές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ελέω Nasdaq.

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, καθώς πέρασαν οι πιέσεις από τις ισχυρές απώλειες που κατέγραψε ο δείκτης Nasdaq στη Wall Street τη Δευτέρα. Εξού και οι απώλειες που σημειώθηκαν στις ασιατικές αγορές.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει πτώση 1,63% στις 438 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE καταγράφει απώλειες 1,91% στις 6.985 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει απώλειες 1,81% στις 15.119 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC κατρακυλά 1,78% στις 6.273 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο χάνει 1,2% στις 24.506 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη 1,17% στις 9.037 μονάδες.

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο εστιάζουν στα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτήν την εβδομάδα. Η Κίνα ανακοίνωσε την Τρίτη, ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Απρίλιο σημείωσε άνοδο 0,9% σε ετήσια βάση, χάνοντας ελαφρώς την πρόβλεψη του 1% που έκανα αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters. Ωστόσο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 6,8%, ξεπερνώντας το 6,5% που προβάλλουν οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters.

Επιπλέον, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιευθούν την Τετάρτη εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η Fed θα κληθεί να σφύξει τη νομισματική της πολιτικής καθώς οι τιμές αυξάνονται με το άνοιγμα της παγκόσμιας οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider