Wall Street: Βαριές απώλειες στην τεχνολογία - Έσβησε τα κέρδη ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Βαριές απώλειες στην τεχνολογία - Έσβησε τα κέρδη ο Dow
Ισχυρές πιέσεις πέρασαν στις τεχνολογικές μετοχές, καθώς τα χαρτοφυλάκια αναπροσαρμόζουν τη στρατηγική τους.

Με βαριές απώλειες έκλεισε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναπροσαρμόζουν τα χαρτοφυλάκιά τους με το επικείμενο άνοιγμα των οικονομιών.

Αυτό είναι και ο λόγος που οι τεχνολογικές μετοχές μετά το peak που έφτασαν αρχίζουν να διορθώνουν σε ένα βαθμό καταγράφοντας υψηλή μεταβλητότητα. Οι τομείς που αρχίζουν να ανακτούν το χαμένο έδαφος είναι η ενέργεια, τα χρηματοοικονομικά, οι αεροπορικές και η βιομηχανία.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 34.745 μονάδες, σβήνοντας τα κέρδη 200 μονάδων στα μέσα της συνεδρίασης. Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 1,04% στις 4.188 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε ένα μίνι sell off με απώλειες 2,55% (απώλεια 350,38 μονάδων) στις 13.401 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη απώλειες κατέγραψαν η Intel, η Visa, η Apple και η Microsoft.

Οι επενδυτές στη Wall Street συνέχισαν και σήμερα να αποτιμούν τα στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Απρίλιο, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Οι αριθμοί κινήθηκαν σημαντικά πιο κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι με τη σειρά τους «διαβάζουν» τα δεδομένα ως αφορμή για συνέχεια των υποστηρικτικών μέτρων στην αμερικανική οικονομία.

Σημειώνεται πως ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των ενεργειακών εταιριών, που ωφελούνται από την αύξηση στα συμβόλαια του πετρελαίου και των πολύτιμων μετάλλων, μετά από την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε ο αγωγός Colonial Pipeline.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις της μέρας, έσοδα άνω των 2 δισ. ευρώ κατέγραψε η φαρμακευτική BioNTech για το α' τρίμηνο του 2021.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider