Ευρωαγορές: Mεικτά πρόσημα και νευρικότητα στο ξεκίνημα της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Mεικτά πρόσημα και νευρικότητα στο ξεκίνημα της εβδομάδας
Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Δευτέρα καθώς οι αγοραστές παίρνουν μηνύματα από τα διεθνή χρηματιστήρια.

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Δευτέρα καθώς οι αγοραστές παίρνουν τα μηνύματα από τα διεθνή χρηματιστήρια, εν μέσω bullish επενδυτικού κλίματος σε ΗΠΑ και Ασία αλλά και αρκετής επιφυλακτικότητας.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,02% στις 445 μονάδες. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί οριακά 0,11% στις 15.382 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,22% στις 6.370 μονάδες, και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,05% στις 7.133 μονάδες.

Άνοδο 0,44% στις 24.699 μονάδες σημειώνει ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ στο +0,53% και τις 9.107 μονάδες έκλεισε ο ισπανικός IBEX 35.

Οι ευρωπαϊκές αγορές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ από τις διεθνείς αγορές, με την διαπραγμάτευση των futures της Wall Street να δείχνουν ότι θα κινηθεί και σήμερα κοντά ή και πάνω από τιμές ρεκόρ στους δείκτες της. Ανάμεσα στους επενδυτές υπάρχει η πεποίθηση πως λόγω των στοιχείων για την ανεργία που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή στις ΗΠΑ και δείχνουν μια πιο αρνητική από την αναμενόμενη εικόνα, πως τα βασικά επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για περισσότερο καιρό απ’ ότι αρχικά υπολογιζόταν. Αντίστοιχα, και στην Ασία, κατά κύριο λόγο τα χρηματιστήρια κινήθηκαν στο πράσινο. Ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 0,55% και 160 μονάδες, ο Αυστραλιανός ASX 200 σημείωσε άνοδο 1,30%, ενώ στην Κίνα ο Shangai ενισχύθηκε 0,15% και ο SZSE υποχώρησε 0,47%.

Πίσω στην Ευρώπη, σε εταιρικά νέα, σήμερα αναμένονται τα οικονομικά αποτελέσματα της Euronext, ενώ αναμένονται και μάκρο στοιχεία για τον πληθωρισμό για Νορβηγία, Πορτογαλία και Δανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider