Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones με άλμα άνω των 200 μονάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones με άλμα άνω των 200 μονάδων
Συνεχίστηκε η χθεσινή θετική εικόνα στη Wall Street, σημειώνοντας νέα ρεκόρ.

Ο Dow Jones κατέγραψε άλμα άνω των 200 μονάδων, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές δεν αποθαρύνθηκαν από τα στοιχεία των προσλήψεων για το μήνα Απρίλιο στις ΗΠΑ, παρά την αρχική ανησυχία.

Ενδοσυνεδριακά, ο Dow Jones Industrial Average είχε άνοδο 250 μονάδων, αγγίζοντας - επίσης - ιστορικό υψηλό, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite είχε άνοδο 1%. Και ο S&P 500 κατέγραψε ρεκόρ με άνοδο 0,9% στις 4.232 μονάδες.

Κατά το κλείσιμο, ο Dow Jones ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο κατά 0,66% στις 34.777 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε με θετικό πρόσημο στις 13.752 μονάδες με άνοδο 0,88% και ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο κατά 0,74% στις 4.232 μονάδες.

Νωρίτερα, την Παρασκευή, η αμερικανική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως οι νέες προσλήψεις το μήνα Απρίλιο, ανήλθαν σε 266.000, αριθμός σημαντικά χαμηλότερος από τον αναμενόμενο, ενώ ο δείκτης ανεργίας «ανέβηκε» στο 6,1%, λόγω «απουσίας» διαθέσιμων εργαζομένων.

Σύμφωνα με το CNBC, οι εκτιμήσεις του Dow Jones «έβλεπαν» 1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο και το δείκτη ανεργίας στο 5,8%.

Παράλληλα, το 10ετές ομόλογο έχασε 5 μονάδες βάσης (1 μονάδα βάσης είναι 0,01%), μετά την έκθεση.

Όμως η αγορά κράτησε το θετικό momentum παίρνοντας ώθηση από την εβδομαδιαία ανακοίνωση για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανέργων που εμφάνισαν μια αισθητή μείωση, στα χαμηλότερα επίπεδα της πανδημίας. Αισθητά βελτιώθηκε η εικόνα στον τομέα της απασχόληση των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, με τις πρώτες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας να φθάνουν σε νέο χαμηλό επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider