Νέο ρεκόρ για τον S&P 500 - Κέρδη για Nasdaq και Dow Jones παρά τα αποθαρρυντικά μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ρεκόρ για τον S&P 500 - Κέρδη για Nasdaq και Dow Jones παρά τα αποθαρρυντικά μάκρο
Σημαντικά κέρδη καταγράφει ο S&P 500 παρά την απογοήτευση των επενδυτών για την ανεργία στις ΗΠΑ - Ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο.

Συνεχίζεται η χθεσινή θετική εικόνα στη Wall Street, καθώς παραμένει το θετικό πρόσημο στους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες, με ώθηση από τον κλάδο της τεχνολογίας, παρότι οι επενδυτές εμφανίζονται απογοητευμένοι από τα στοιχεία των προσλήψεων για τον μήνα Απρίλιο, που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Έτσι, ο Dow Jones, που χθες έκλεισε με νέο ρεκόρ στις 34.548 μονάδες, σημειώνει άνοδο κατά 0,45% στις 34.703 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει ρεκόρ ενδοσυνεδριακά με 0,75% στις 4.232 μονάδες και ο Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 1,20% στις 13.796 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά, ο Dow Jones Industrial Average είχε άνοδο 160 μονάδων, αγγίζοντας - επίσης - ιστορικό υψηλό, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite είχε άνοδο κατά 1,3%.

Στο μετωπό της εργασίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική στατιστική υπηρεσία σήμερα, οι 266.000 νέες προσλήψεις το μήνα Απρίλιο, ήταν σημαντικά χαμηλότερες από τις αναμενόμενες, ενώ ο δείκτης ανεργίας «ανέβηκε» στο 6,1%, λόγω «απουσίας» διαθέσιμων εργαζομένων.

Σύμφωνα με το CNBC, οι εκτιμήσεις του Dow Jones «έβλεπαν» 1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο και το δείκτη ανεργίας στο 5,8%.

Παράλληλα, το 10ετές ομόλογο έχασε 5 μονάδες βάσης (1 μονάδα βάσης είναι 0,01%), μετά την έκθεση.

Όμως η αγορά δείχνει να κρατά το θετικό momentum παίρνοντας ώθηση από την εβδομαδιαία ανακοίνωση για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανέργων που εμφάνισαν μια αισθητή μείωση, στα χαμηλότερα επίπεδα της πανδημίας. Αισθητά βελτιώθηκε η εικόνα στον τομέα της απασχόληση των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, με τις πρώτες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας να φθάνουν σε νέο χαμηλό επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σημαντικά χαμηλότερες των εκτιμήσεων οι νέες προσλήψεις τον Απρίλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider