Ανακάμπτουν οι Dow και S&P - Οριακά ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακάμπτουν οι Dow και S&P - Οριακά ο Nasdaq
Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street την Πέμπτη παρά τα θετικά στοιχεία για την ανεργία.

Έντονη μεταβλητότητα στην Wall Street, με τους Dow και S&P500 να ανακάμπτουν παρά τις αρχικές απώλειες. Οι επενδυτές λαμβάνουν υπόψη τους και τα σημερινά στοιχεία για την ανεργία, που παρουσιάζουν μια καλύτερη από την αναμενόμενη εικόνα στην αγορά εργασίας.

Έτσι, ο Dow Jones, που χθες έκλεισε με ρεκόρ, σημειώνει άνοδο 0,52% ή 177 μονάδες στις 34.407 μονάδες.
Ο S&P 500 κερδίζει 0,33% στις 4.181 μονάδες.
O Nasdaq κινείται οριακά 0,02% στις 13.585 μονάδες.

Αισθητά βελτιώθηκε η εικόνα στον τομέα της απασχόληση των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, με τις πρώτες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας να φθάνουν σε νέο χαμηλό επίπεδο.

Οι νέοι άνεργοι ήταν 498.000, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, αριθμός αισθητά καλύτερος από τις προβλέψεις των αναλυτών για 527.000.

Ενώ η αγορά εργασίας έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει προτού ανακάμψει πλήρως από την πανδημία, η βελτίωση που καταγράφει έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα συνεχίζουν να αίρονται.

Σε εταιρικά νέα, πωλήσεις που έφτασαν τα 1,7 δισ. δολάρια έκανε η Moderna για το α' τρίμηνο λόγω των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Η Moderna ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο κέρδη 1,2 δισ. δολάρια ή 2,84 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις ζημιές 124 εκατ. δολαρίων, ή 35 σεντ ανά μετοχή, το α΄τρίμηνο του 2020.

Το consensus της FactSet ήταν 2,39 δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών. Παράλληλα, τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 1,9 δισ. δολάρια για το τρίμηνο, από 8 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Το consensus των αναλυτών έκανε λόγο για έσοδα 2,0 δισ. δολαρίων. Αυτό ήταν και το τρίμηνο που για πρώτη φορά η εταιρεία δημιούργησε έσοδα από προϊόντα της κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Σημειώνεται επίσης, πως η Moderna έδωσε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα τα πρώτα θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τις δοκιμές μια τροποποιημένης εκδοχής του εμβολίου της, η οποία αναπτύχθηκε ειδικά κατά του νοτιοαφρικανικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού, όπως και για την επίδραση μιας τρίτης δόσης του αρχικού εμβολίου της κατά της COVID-19. Η μετοχή της κατρακυλάει 9,18%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάτω από 500.000 οι νέοι άνεργοι στις ΗΠΑ

Εκτόξευση κερδοφορίας και εσόδων για την Moderna στο α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider