Ξένα Χρηματιστήρια
06-05-2021 | 10:44

Σε ανοδικό τέμπο οι ευρωαγορές με το focus σε Τράπεζα Αγγλίας και αποτελέσματα

Newsroom
Μοιράσου το
Σε ανοδικό τέμπο οι ευρωαγορές με το focus σε Τράπεζα Αγγλίας και αποτελέσματα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν το μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων, αναμένοντας παράλληλα τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,14% στις 442,16 μονάδες, με θετικούς πρωταγωνιστές τις τράπεζες, τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,66% στις 15.270 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,49% στις 6.370 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει ο,29% στις 7.059 μονάδες. Άνοδο 0,68% και 0,34% σημειώνουν αντίστοιχα ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX 35.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα για την ώρα το βασικό της επιτόκιο και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά και να επισημάνει πως η οικονομική ανάκαμψη επιταχύνεται, σύμφωνα με το Reuters. Στο μέτωπο των μάκρο, αναμένονται επίσης τα τελικά στοιχεία για τον βρετανικό σύνθετο PMI.

H ατζέντα της ημέρας είναι και σήμερα πλούσια σε αποτελέσματα. 

Σημαντική μείωση των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια στο σύνολο της χρήσης αναμένει η Societe Generale η οποία κατάφερε με τα μεγέθη της να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις στο α' τρίμηνο, καθώς η δραστηριότητά της στις διεθνείς αγορές διένυσε το καλύτερο τρίμηνο εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα η τράπεζα να περικόψει σημαντικά τη ρευστότητα που είχε στην άκρη για πιθανές ζημίες δανείων.

Καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα ανακοίνωσε η UniCredit για το α' τρίμηνο καθώς οι εκτεταμένες συναλλαγές και η μείωση των προβλέψεων αντιστάθμισαν την πτώση των καθαρών εσόδων από τόκους.

Σε αναβάθμιση του outlook για το λειτουργικό περιθώριο στο σύνολο της χρήσης προχώρησε η Volkswagen, έχοντας στο μεταξύ καταγράψει αύξηση εσόδων και κερδών στο α' τρίμηνο. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνισε μετά φόρων κέρδη ύψους 3,41 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με 517 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η Air France-KLM ανέφερε την Πέμπτη ότι δεν θα υπάρξει βελτίωση στην αρχή του β' τριμήνου σε σύγκριση με το προηγούμενο καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και τα lockdowns στη Γαλλία, την Ολλανδία αλλά και αλλούς προορισμούς στον κόσμο εξακολουθούν να ισχύουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.