Ξένα Χρηματιστήρια
04-05-2021 | 23:09

Κοντά στο 2% οι απώλειες του Nasdaq - Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Newsroom
Μοιράσου το
Κοντά στο 2% οι απώλειες του Nasdaq - Μεικτά πρόσημα στη Wall Street
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με μεικτά πρόσημα και μετριασμένες απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης στη Wall Street. Παρά το θετικό ξεκίνημα, τόσο η πίεση από τον τεχνολογικό κλάδο, όσο και οι δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν για - πιθανή - αύξηση των επιτοκίων λειτούργησαν αρνητικά στα κέρδη της αμερικανικής αγοράς. 

Στους βασικούς δείκτες, ο Dow Jones «γύρισε» θετικά στο 0,06% στις 34.133,03 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε πτώση κατά 0,69% στις 4.163 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq δέχτηκε το σημαντικότερο πλήγμα με απώλειες 1,88% στις 13.510 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά, ο Dow Jones κατέγραφε απώλειες που ξεπερνούσαν τις 200 μονάδες και ο Nasdaq έχανε πάνω από 300 μονάδες.

Το απόγευμα της Τρίτης, η Γέλεν παραδέχτηκε ότι ίσως είναι απαραίτητη η αύξηση των επιτοκίων «για να κρατήσουν αντίσταση στην αυξανόμενη ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ», που προκαλείται εν μέρει από  τα τρισεκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για την τόνωσή της εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στα οικονομικά στοιχεία, επίπεδο «ρεκόρ» έφτασε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, εν μέσω αυξημένης ζήτησης. Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 5,6% σε ιστορικό υψηλό, στα 74,4 δισ. δολάρια τον Μάρτιο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Στα εταιρικά νέα, η Pfizer ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών στα 4,88 δισ. δολάρια, ενώ για το 2021, η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα προσαρμοσμένα κέρδη από τα εμβόλια Covid στα 3,55-3,65 δολάρια, ανά μετοχή.

Η CVS Health Corp. ανακοίνωσε επίσης από τη μεριά της κέρδη α΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη το 2021. Τα συνολικά έσοδα στα φαρμακεία της εταιρείας, αυξήθηκαν 2,3% στο τρίμηνο. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Γέλεν «έριξε» το χρυσό - Πτώση άνω του 1%

Γέλεν: Πιθανή αύξηση επιτοκίων «για να μην υπερθερμανθεί η οικονομία» των ΗΠΑ

Pfizer: Αναθεωρημένα έσοδα 26 δισ. δολαρίων το 2021 από τα εμβόλια Covid