Κέρδισε 240 μονάδες ο Dow Jones στην πρώτη διαπραγμάτευση του Μαΐου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδισε 240 μονάδες ο Dow Jones στην πρώτη διαπραγμάτευση του Μαΐου
Ποδαρικό με «άλμα» έκανε ο Dow Jones στον Μάιο, κερδίζοντας περί τις 240 μονάδες ενώ ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε τις 270, ενισχυμένος από την προσδοκία για μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη.

Ποδαρικό με «άλμα» έκανε ο Dow Jones στον Μάιο, κερδίζοντας περί τις 240 μονάδες ενώ ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε τις 270, ενισχυμένος από την προσδοκία για μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη η οποία επιβεβαιώθηκε από οικονομικά στοιχεία μέσα στην ημέρα. Αντίθετα, παρά τα αρχικά κέρδη, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε στο «κόκκινο».

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με άνοδο 238,58 μονάδων ή 0,70%, στις 34.113 μονάδες.
Ο ευρύς S&P 500 κέρδισε 0,31%, στις 4.194 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,48%, στις 13.895 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας, ο δείκτης PMI του ISM για την μεταποίηση στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, ανήλθε στα 60,7 αντί για 65 που προβλεπόταν.

Τον Μάρτιο βρισκόταν στο 64,7. Ο δείκτης μετρά την μεταποιητική δραστηριότητα σε περισσότερες από 300 εταιρείες σε στοιχεία από το Ινστιτούτο για διαχείριση της προσφοράς (ISM).

Η μεταποιητική δραστηριότητα σύμφωνα με ΙΗS Markit, σκαρφάλωσε με ρυθμούς ρεκόρ για τον Απρίλιο. Ο δείκτης PMI της Markit ανήλθε στα 60,5 αντί για 59,1 τον Μάρτιο.

Οι μετοχές της Berkshire Hathaway κέρδισαν 0,06% αφού ο Warren Buffet ανακοίνωσε μια αύξηση 20% στα λειτουργικά κέρδη και συνέχισε να εξαγοράζει πολλές από τις ίδιες της τις μετοχές. Ο Buffet επίσης, αποκάλυψε στο CNBC πως όταν ο ίδιος αποσυρθεί, ο αντιπρόεδρος Greg Abel θα τον διαδεχθεί.

Οι μετοχές της Verizon κέρδισαν 0,09% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως ετοιμάζεται να πουλήσει το media group της στην εταιρεία Apollo Global Management για 5 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα. Η πώληση θα επιτρέψει στην εταιρεία να αποδεσμευτεί από την ιδιοκτησία στους πάλαι πότε γίγαντες του διαδικτύου, AOL και Yahoo.

H Verizon θα διατηρήσει ένα μερίδιο 10% στην εταιρεία η οποία θα μετονομαστεί απλά σε Yahoo.

Η εταιρεία θα λάβει 4,25 δισ. δολάρια από την πώληση συν το μερίδιο του 10% που θα διατηρήσει στην εταιρεία. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider