Μεικτή εικόνα στη Wall Street: «Άλμα» 270 μονάδων για Dow, στο «κόκκινο» γύρισε ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτή εικόνα στη Wall Street: «Άλμα» 270 μονάδων για Dow, στο «κόκκινο» γύρισε ο Nasdaq
Με το δεξί μπαίνει στον Μάιο η Wall Street με τον Dow Jones, αφήνοντας πίσω της ένα Απρίλιο ο οποίος έγραψε κέρδη σε μηνιαία βάση και για τους 3 δείκτες, με τον ευρύ S&P να καταγράφει άνοδο 11% από την αρχή του χρόνου.

Σε μεικτά πρόσημα κινείται στο ξεκίνημα του Μαΐου η Wall Street με τον Dow Jones να κάνει άλμα 270 μονάδων, αφήνοντας πίσω της ένα Απρίλιο ο οποίος έγραψε κέρδη σε μηνιαία βάση και για τους 3 δείκτες, με τον ευρύ S&P να καταγράφει άνοδο 11% από την αρχή του χρόνου.

Έτσι, την Δευτέρα ο Dow Jones κάνει άλμα 269 μονάδων ή 0,79%, στις 34.143 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύεται 0,37% στις 4.196 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί 0,40% στις 13.906 μονάδες.

Οι μετοχές της Berkshire Hathaway κερδίζουν περί το 1% αφού ο Warren Buffet ανακοίνωσε μια αύξηση 20% στα λειτουργικά κέρδη και συνέχισε να εξαγοράζει πολλές από τις ίδιες της τις μετοχές. Ο Buffet επίσης, αποκάλυψε στο CNBC πως όταν ο ίδιος αποσυρθεί, ο αντιπρόεδρος Greg Abel θα τον διαδεχθεί.

Οι μετοχές της Verizon κερδίζουν 0,6% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως ετοιμάζεται να πουλήσει το media group της στην εταιρεία Apollo Global Management για 5 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα. Η πώληση θα επιτρέψει στην εταιρεία να αποδεσμευτεί από την ιδιοκτησία στους πάλαι πότε γίγαντες του διαδικτύου, AOL και Yahoo.

H Verizon θα διατηρήσει ένα μερίδιο 10% στην εταιρεία η οποία θα μετονομαστεί απλά σε Yahoo.

Η εταιρεία θα λάβει 4,25 δισ. δολάρια από την πώληση συν το μερίδιο του 10% που θα διατηρήσει στην εταιρεία. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Verizon πουλά τους πάλαι πότε γίγαντες του internet Yahoo και ΑOL έναντι 5 δισ. δολαρίων

Berkshire: Μελλοντικός διάδοχος του Warren Buffett ο αντιπρόεδρος Greg Abel

gazzetta
gazzetta reader insider insider