Σε αντίθετη κατεύθυνση η Wall Street από την καταλωτική «έκρηξη» των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αντίθετη κατεύθυνση η Wall Street από την καταλωτική «έκρηξη» των ΗΠΑ
Διορθωτικές κινήσεις στη Wall Street και μερική κατοχύρωση κερδών λίγο πριν το κλείσιμο του μήνα.

Νευρικότητα επικρατεί στους κόλπους της Wall Street, παρά τα θετικά δεδομένα από την πορεία της οικονομίας, αλλά και της κατανάλωσης που ανακοίνωσε χθες και σήμερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Έτσι, ο Dow Jones διορθώνει 0,53% στις 33.925 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,52% στις 4.190 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,47% στις 14.015 μονάδες.

Φυσικά, οι διορθωτικές κινήσεις στη Wall Street, αποτελεί και απόρροια των υψηλών που έχουν φτάσει οι δείκτες, με τους επενδυτές να προβαίνουν σε μερική κατοχύρωση κερδών με το κλείσιμο του μήνα.

Όπως έγινε γνωστό, σε νέα αυτοκίνητα, είδη αναψυχής και φαγητό στράφηκαν οι Αμερικανοί καταναλωτές το Μάρτιο, αφού οι περισσότεροι έλαβαν το τσεκ των 1.400 δολαρίων από το πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Κάπως έτσι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 4,2% τον περασμένο μήνα, όπως έκανε γνωστό η αμερικανική κυβέρνηση την Παρασκευή. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones και της Wall Street Journal έχουν προβλέψει αύξηση 4%.

Επιπλέον, τα εισοδήματα ενισχύθηκαν κατά 21,1% τον Μάρτιο κυρίως λόγω των κυβερνητικών μέτρων. Η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,4% με φόντο την ομαλοποίηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τη δημιουργία 1,5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας. Ο οικονομολόγοι εκτιμούν πως θα επέλθει ακόμη ταχύτερη ανάπτυξη την άνοιξη καθώς οι Αμερικανοί εμβολιάζονται και μπορούν να βγαίνουν και να καταναλώνουν περισσότερα υλικά αγαθά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider