Απώλειες στις ευρωαγορές - Επηρεασμένοι οι επενδυτές από τις δηλώσεις Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στις ευρωαγορές - Επηρεασμένοι οι επενδυτές από τις δηλώσεις Πάουελ
Στο κόκκινο έκλεισαν οι ευρωαγορές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές κινήθηκαν στην σκιά των δηλώσεων του Τζερόμ Πάουελ.

Στο κόκκινο έκλεισαν οι ευρωαγορές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές κινήθηκαν στην σκιά των δηλώσεων του Τζερόμ Πάουελ, που έδειξαν πως η Fed δεν σκοπεύει να αλλάξει άμεσα την πολιτική της στο θέμα των επιτοκίων για του προγράμματος αγοράς ομολόγων, γεγονός που διατηρεί τη νευρικότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Η ημέρα είχε σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,26% στις 438,77 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE έχασε 0,03% στις 6.961 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολίσθησε 0,90% στις 15.154 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC σημείωσε πτώση 0,07% στις 6.302 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο έχασε 0,74% στις 24.278 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη σημείωσε κέρδη 0,27% στις 8.823 μονάδες.

Η Nokia ανακοίνωσε έσοδα 5,08 δισ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 4,72 δισ. ευρώ, με τα λειτουργικά κέρδη της τεχνολογικής εταιρείας να ανέρχονται σε 551 εκατ. ευρώ έναντι πρόβλεψης για κέρδη 154,2 εκατ. ευρώ. Η μετοχή της εκτινάχθηκε 8%.

Στις εταιρικές ανακοινώσεις, η Total ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 3 δολάρια έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 2,3 δολάρια ανά μετοχή, και διανομή μερίσματος 0,66 ευρώ ανά μετοχή.

Η Unilever ανακοίνωσε έσοδα 12,33 δισ. ευρώ από εκτίμηση για έσοδα 12,05 δισ. ευρώ και αύξηση των πωλήσεων κατά 3% σε ετήσιο επίπεδο έναντι στόχου για 5%, με την πολυεθνική του λιανεμπορίου να γνωστοποιεί πρόγραμμα επαναγορές μετοχών 3 δισ. ευρώ από τον Μάϊο.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Royal Dutch Shell ανακοίνωσε οριακά καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη για το α' τρίμηνο, χάρη στις υψηλότερες τιμές εμπορευμάτων και τις ολοένα και αυξανόμενες προσδοκίες για ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων.

Η BASF ανακοίνωσε έσοδα 19,40 δισ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων για 17,36 δισ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη της γερμανικής φαρμακευτικής διαμορφώθηκαν στα 2,32 δισ. ευρώ έναντι εκτίμησης για κέρδη 2,27 δισ. ευρώ.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, βελτιωμένη εικόνα εμφάνισε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Κομισιόν.

Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις -8,1 μονάδες από -10,8 τον Μάρτιο.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε στις 110,3 μονάδες από 100,9 μονάδες τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 102,2 μονάδες.

Ο δείκτης κλίματος στις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στις 2,1 μονάδες από -9,6 μονάδες τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις -8,5 μονάδες.

Ο δείκτης κλίματος στη βιομηχανία ενισχύθηκε στις 10,7 μονάδες έναντι 2,1 μονάδων τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 4 μονάδες.

Ακόμα, άνοδο σημαντικά μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών σημείωσαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στη Γερμανία τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 9.000 έναντι 6.000 αιτήσεων τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal ανέμεναν πως τον Απρίλιο οι αιτήσεις θα μειωθούν κατά 10.000.

Το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία για τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στο 6%, αμετάβλητο σε σχέση με τον Μάρτιο και εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Tο ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία διαμορφώθηκε στο 15,98% για το α' τρίμηνο του 2021 από 16,12% το δ' τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider