Eurobank: Στο 2,375% το αρχικό guidance για το ομόλογο - Ξεπερνούν το 1 δισ. οι προσφορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Στο 2,375% το αρχικό guidance για το ομόλογο - Ξεπερνούν το 1 δισ. οι προσφορές
Η τράπεζα στοχεύει στην άντληση 500 εκατ. ευρώ από τις αγορές.

Στο 2,375% τοποθετήθηκε το αρχικό guidance για το 6ετές senior preferred ομόλογο (τύπου 6NC5) της Eurobank, με το οποίο η τράπεζα στοχεύει στην άντληση 500 εκατ. ευρώ από τις αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr καταγράφεται ήδη σημαντική υπερκάλυψη καθώς οι προφορές ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, κάτι που μπορεί να οδηγήσει ακόμη χαμηλότερα το επιτόκιο.

Σύμβουλοι της ομολογιακής έκδοσης είναι οι HSBC, Goldman Sachs, UBS, BNP Paribas και BofA, ενώ το senior preferred ομόλογο αξιολογήθηκε με «B+» από τον οίκο Standard & Poor's.

Η ομολογιακή έκδοση δεν αφορά ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας, αλλά ενίσχυση της ρευστότητας σύμφωνα με την οδηγία MREL. Επιπλέον τα senior preferred ομόλογα είναι τα πιο ασφαλή σε περίπτωση εξυγίανσης πιστωτικού ιδρύματος, καθώς είναι τα τελευταία στη σειρά bail – in (η κατάταξη σε προτεραιότητα ρευστοποίησης είναι μετοχικό κεφάλαιο, προνομιούχες μετοχές, ομόλογα ΑΤ1, Tier II, senior non preferred, senior preferred). Εξάλλου, και το capital plan για το 2021 και το 2022 δεν περιλαμβάνει την έκδοση Tier I και Tier II, καθώς η Eurobank διαθέτει μια άνετη κεφαλαιακή θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ομολογιακές εκδόσεις των ελληνικών τραπεζών γίνονται πλέον με ευνοϊκότερους όρους, ύστερα από την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's σε «ΒΒ» από «ΒΒ-» με θετικό outlook.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider