Πτωτικές κινήσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικές κινήσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων
Πτωτικές κινήσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες την Τρίτη, καθώς το επενδυτικό κλίμα διεθνώς περιστρέφεται γύρω από σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα και τις επικείμενες ανακοινώσεις της Fed την Τετάρτη για την νομισματική πολιτική.

Πτωτικές κινήσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες την Τρίτη, καθώς το επενδυτικό κλίμα διεθνώς περιστρέφεται γύρω από σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα και τις επικείμενες ανακοινώσεις της Fed την Τετάρτη για την νομισματική πολιτική.

Έτσι ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,15% στις 439,55 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE επίσης 0,09% στις 6.956 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX διολισθαίνει 0,26% στις 15.257 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC χάνει 0,15% στις 6.266 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο σημειώνει απώλειες 0,28% στις 24.444 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη χάνει 0,14% στις 8.690 μονάδες.

Στα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, Καθαρά έσοδα 1,8 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η UBS για το α' τρίμηνο του 2021 καταγράφοντας άνοδο κερδών κατά 14% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ αναφέρει πλήγμα 774 εκατ. δολαρίων από το σκάνδαλο του Archegos Capital.

Συγκεκριμένα, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε πως τα έσοδα της ήταν χαμηλότερα κατά 774 εκατ. δολάρια εξαιτίας της κατάρρευσης του επενδυτικού fund Archegos Capital, τον προηγούμενο μήνα, λόγω ανάληψης υπερβολικού κινδύνου.

Ακόμα, τα κέρδη της HSBC για το α' τρίμηνο του 2021 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά το πλήγμα που δέχτηκαν τα έσοδα από τα χαμηλά επιτόκια, με την τράπεζα να ανακοινώνει καθαρά έσοδα τριμήνου αυξημένα κατά 79%, χάρη στη μείωση των «κακών» δανείων και τη βελτίωση της οικονομική προοπτικής.

Τα καθαρά έσοδα προ φόρου ήταν στα 5,8 δισ. δολάρια για το α΄ τρίμηνο του 2021, σημαντικά υψηλότερα σε σχέση με τα 3,3 δισ. δολάρια που «έδιναν» οι εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα έσοδα της τράπεζας στο α΄ τρίμηνο μειώθηκαν κατά 5% στα 13 δισ. δολάρια, χάρη στα χαμηλότερα επιτόκια σε όλες τις δραστηριότητες της παγκοσμίως.

Ισχυρότερα από τα αναμενόμενα ήταν τα κέρδη της BP για το α' τρίμηνο του 2021, μετά από μια περίοδο υψηλότερων τιμών εμπορευμάτων και μια πιο θετική προοπτική ζήτησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, τα καθαρά κέρδη του α' τριμήνου ανήλθαν σε 2,6 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 791 εκατ. δολάρια το α' τρίμηνο του 2020 και σαφώς υψηλότερα των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές της Refinitiv «προέβλεπαν» κέρδη 1,4 δισ. δολαρίων για το α' τρίμηνο.

H βρετανική πετρελαιοβιομηχανία ανακοίνωσε τις πρώτες ετήσιες απώλειες της τελευταίας δεκαετίας το 2020, καθώς η παγκόσμια κρίση υγείας επηρέασε σοβαρά τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, με τον CEO Bernard Looney να περιγράφει την περίοδο αυτή ως την πιο δύσκολη στην καριέρα του.

Οι μετοχές της BP είναι υψηλότερα κατά 16% σε ετήσια βάση.

Ασία

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα χρηματιστήρια της Ασίας την Τρίτη.
Ο ιαπωνικός Nikkei έχασε 0,46%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai κέρδισε οριακά κέρδη 0,04% και ο SZSE 0,28%. O ASX 200 του Σύδνεϋ υποχώρησε 0,17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider