Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω της αδύναμης ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω της αδύναμης ζήτησης
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 60,71 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 1,04% και το μπρεντ στα 64,65 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 1,03%.

Απώλειες καταγράφει το πετρέλαιο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την Πέμπτη καθώς η αναπάντεχη συσσώρευση αποθεμάτων στις ΗΠΑ και τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 στην Ινδία και την Ιαπωνία πυροδότησαν φόβους ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και της ζήτησης καυσίμων ενδέχεται να επιβραδυνθεί.

«Μια απροσδόκητη και υψηλή αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ πυροδότησε ανησυχίες σχετικά με την αδύναμη ζήτηση που έρχεται σε αντίθεση με τις προσδοκίες για ισχυρή ανάκαμψη», δήλωσε ο Satoru Yoshida, αναλυτής εμπορευμάτων της Rakuten Securities.

«Αυτό που επιδεινώνει το κλίμα στην αγορά είναι επίσης το γεγονός ότι η πανδημία COVID-19 εξαπλώνεται ξανά με ταχύ ρυθμό στην Ινδία και την Ιαπωνία παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ελπίδες ότι η διάθεση των εμβολίων θα βελτίωνε την κατάσταση», προσθέτει.

Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, ανέφερε την Πέμπτη 314.835 νέα κρούσματα, την υψηλότερη ημερήσια αύξηση που καταγράφηκε οπουδήποτε. Η Ιαπωνία, ο τέταρτος παγκόσμιος εισαγωγέας πετρελαίου αναμένεται να κηρύξει για τρίτη φορά κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και τρεις άλλες επαρχίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Στο μέτωπο του ΟΠΕΚ +, τα μέλη του ομίλου και οι σύμμαχοί του αναμένεται να έχουν συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα στην οποία δεν αναμένεται να γίνουν σημαντικές αλλαγές στην πολιτική, ανέφεραν ρωσικές πηγές.

Την Πέμπτη το πρωί (11:28 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 60,71 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 1,04% και το μπρεντ στα 64,65 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 1,03%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider