Το αδύναμο δολάριο δίνει ώθηση στο πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το αδύναμο δολάριο δίνει ώθηση στο πετρέλαιο
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 64,24 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 1,36% και το μπρεντ στα 67,97 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,37%.

Σε υψηλό μήνα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς το αδύναμο δολάριο και οι προσδοκίες για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων υποστήριξαν τα εμπορεύματα. Ωστόσο, τα κέρδη

Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 αντισταθμίζει τα κέρδη. «Το αδύναμο αμερικανικό δολάριο συνεχίζει να προσφέρει υποστήριξη παρά τις ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου σε ορισμένες περιοχές», ανέφερε σε σημείωμά της η ING Economics.

Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε στο χαμηλό έξι εβδομάδων έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων τη Δευτέρα μετά από μια πτώση στις αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και παρέμεινε κοντά στις 91.055 μονάδες την Τρίτη.

Εκτός των ΗΠΑ, η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) επικαλέστηκε ανωτέρα βία τη Δευτέρα σχετικά με τις εξαγωγές από το λιμάνι της Hariga και είπε ότι θα μπορούσε να επεκτείνει το μέτρο σε άλλες εγκαταστάσεις λόγω δημοσιονομικής διαφωνίας με την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η διαταραχή αυτή θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης κατά 280.000 βαρέλια ημερησίως, μειώνοντας την παραγωγή κάτω από 1 εκατομμύριο για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, ανέφερε η ING.

Από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, οι εξαγωγές αργού μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών το Φεβρουάριο, δήλωσε η Πρωτοβουλία Δεδομένων των Κοινωνικών Οργανώσεων (JODI) τη Δευτέρα, δείχνοντας τη δέσμευση του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο για στήριξη των τιμών του πετρελαίου μέσω των εθελοντικών περικοπών.

Ωστόσο, τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 στην Ινδία, τον τρίτο μεγαλύτερο εισαγωγέα και καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, επισκιάζουν την αισιοδοξία για συνεχή ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων.

Την Τρίτη το πρωί (11:18 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 64,24 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 1,36% και το μπρεντ στα 67,97 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,37%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider