Διαφορετική γραμμή στις ευρωπαϊκές αγορές - Ποιες έκλεισαν με κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαφορετική γραμμή στις ευρωπαϊκές αγορές - Ποιες έκλεισαν με κέρδη
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις εταιρικές ανακοινώσεις, μετά το κερδοφόρο «ράλι» της Παρασκευής, κατά το οποίο σημειώθηκε το μεγαλύτερο ανοδικό σερί για τον Stoxx 600 από το 2018.

Έτσι, ο Stoxx 600 κατέγραψε οριακή 0,08%, στις 442,18 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,28% στις 7.000 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,59% στις 15.368 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 6.296 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,21% στις 24.691 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 σημείωσε κέρδη 1,14% στις 8.711 μονάδες.

Παγκοσμίως οι επενδυτές σύμφωνα με διεθνή μέσα αποταμίευσαν 5,4 τρισ. δολάρια από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, με τις προοπτικές για την οικονομία να βελτιώνονται. Οι αποταμιεύσεις αποτελούν ένα σημαντικό στήριγμα για μια ισχυρή ανάκαμψη της κατανάλωσης.

Στο επιχειρηματικό «μέτωπο», η ABN AMRO Bank N.V. δέχτηκε σήμερα τον διακανονισμό που πρόσφερε η ολλανδική Εισαγγελία (Dutch Public Prosecution Service (DPPS)), ύψους 480 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της έρευνας για «ξέπλυμα» χρήματος στην Ολλανδία.

Δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων στην Ευρώπη. Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες άρχισαν να ανακοινώνουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ μια σειρά εταιρειών να είναι έτοιμη να προβεί σε ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider