Διατηρούν το θετικό πρόσημο της προηγούμενης εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διατηρούν το θετικό πρόσημο της προηγούμενης εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές
Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η νέα εβδομάδα συναλλαγών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το κερδοφόρο «ράλι» της Παρασκευής.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η νέα εβδομάδα συναλλαγών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το κερδοφόρο «ράλι» της Παρασκευής, κατά το οποίο σημειώθηκε το μεγαλύτερο ανοδικό σερί για τον Stoxx 600 από το 2018.

Κατά το ξεκίνημα της συνεδρίασης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 πρόσθεσε 0,15%, αντλώντας ώθηση από τις μετοχές στον κλάδο των ταξιδιών και της ψυχαγωγίας, οι οποίες καταγράφουν άνοδο κατά 0,6%, ενώ ο κλάδος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σημειώνει πτώση κατά 0,3%.

Συγκεκριμένα, ο Stoxx 600 κατεγραψε άνοδο 0,20%, στις 443, 39 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,14% στις 7.029 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κέρδισε 0,18% στις 15.487 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,20% στις 6.299 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB κέρδισε 0,01% στις 24.745 μονάδες.

Στο «μέτωπο» της Ασίας, με μεικτά πρόσημα κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με τις αγορές στην Ινδία να σημειώνουν "βουτιά" άνω του 2% καθώς συνεχίζεται η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Χωρίς κατεύθυνση έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, όπου το κλίμα επηρέασε αρνητικά η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Στο επιχειρηματικό «μέτωπο», η ABN AMRO Bank N.V. δέχτηκε σήμερα τον διακανονισμό που πρόσφερε η ολλανδική Εισαγγελία (Dutch Public Prosecution Service (DPPS)), ύψους 480 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της έρευνας για «ξέπλυμα» χρήματος στην Ολλανδία.

Δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider