Συνεχίζει σε επίπεδα ρεκόρ ο S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει σε επίπεδα ρεκόρ ο S&P 500
Διστακτικές κινήσεις καταγράφονται στη Wall Street την Παρασκευή. Υψηλότερα ο Dow Jones.

Χωρίς υψηλές μεταβολές λόγω και των χθεσινών ρεκόρ του S&P 500 κινείται η Wall Street την Παρασκευή, με τους βασικούς δείκτες ωστόσο να διεκδικούν εβδομαδιαία κέρδη υψηλότερα του 1,5%.

Παράλληλα, σύμφωνα με αναλυτές οι επενδυτές δείχνουν να παρακάμπτουν την νέα άνοδο για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ και να ακολουθούν το δρόμο της Fed, αλλά και της δυναμικής της οικονομίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε υπουργείο Εργασίας της χώρας, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 744.000 από 728.000 προηγουμένως.

Παράλληλα, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1% το Μάρτιο, το οποίο ήταν ισχυρότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 0,5%, με το δείκτη PPI να καταγράφει άνοδο 4,2% σε ετήσια βάση.

Από την άλλη σε συνέντευξή του στο Bloomberg News, ο αντιπρόεδρος της Fed Richard Clarida τόνισε ότι οι στο τέλος του έτους η ανάγνωση γύρω από τον πληθωρισμό θα είναι πιο σημαντική από οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη άνοδο. Χθες, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Fed Τζέρομ Πάουελ φρόντισε να καθησυχάσει τους επενδυτές γύρω από τις προοπτικές του πληθωρισμού που θα επιφέρουν τη σταδιακή απαγκίστρωση των προγραμμάτων της.

Ο Πάουελ επισήμανε ότι αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού θα είναι προσωρινή για φέτος, ενώ τόνισε ότι η Fed έχει τα εργαλεία για να οδηγήσει τον πληθωρισμό στο 2% εάν χρειαστεί. Ο ίδιος έθεσε στην πρώτη γραμμή της μάχης τους εμβολιασμούς.

Έτσι ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,23% στις 33.581 μονάδες, ο S&P 500 είναι σημειώνει άνοδο 0,18% στις 4.104 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διορθώνει ελαφρώς στο 0,03% στις 13.825 μονάδες μετά τη χθεσινή άνοδο που ξεπέρασε το 1%.

Ώθηση στο βιομηχανικό δείκτη δίνει η μετοχή της Honeywell, μετά τη σύσταση «buy» από τους αναλυτές της Deutsche Bank.

Επιπλέον η μετοχή της Amazon κινείται σε υψηλά 7 εβδομάδων καθώς η εταιρεία κατάφερε να επικρατήσει κρατώντας την πλειοψηφία στην ιστορική ψηφοφορία για το κατά πόσον οι εργαζόμενοι της Αλαμπάμα θα γίνονταν οι πρώτοι που θα εντάσσονταν σε κλαδική συνδικαλιστική ομοσπονδία εργαζομένων σε καταστήματα Λιανικής, Χονδρικής και Πολυκαταστήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider