Προσπάθεια ανόδου στις ευρωαγορές, κόντρα στα μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια ανόδου στις ευρωαγορές, κόντρα στα μάκρο
Θετικά πρόσημα στα χρηματιστήρια Γερμανίας και Γαλλίας. Παραμένουν οι απώλειες στο Λονδίνο, όπως και στις αγορές της περιφέρειας της Ευρωζώνης.

Προσπάθεια για άνοδο κάνουν τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με αρκετούς δείκτες να γυρνούν θετικά μετά από το αρνητικό άνοιγμα.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται για μια ακόμα φορά οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού, με τους αναλυτές να εστιάζουν τόσο στους περιορισμούς για την ανάσχεση της νόσου όσο και στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών.

Σημειώνεται πως η προσπάθεια ανόδου έρχεται κόντρα στα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για ισχυρές χώρες της Ευρωζώνης.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,05% στις 437.06 μονάδες.

Ο Stoxx 50 ανεβαίνει 0,13% στις 3.983 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE χάνει 0,14% στις 6.932 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κερδίζει 0,19% στις 15.321 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC γράφει άνοδο 0,28% στις 6.182 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο πέφτει 0,33% στις 24.494 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,41% στις 8.602 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας,

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, αύξηση μικρότερη του αναμενομένου παρουσίασε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, ενώ πτωτικά κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Εξάλλου, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας υποχώρησε σε ετήσιο και μηνιαίο επίπεδο για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας την Παρασκευή.

Σε μηνιαίο επίπεδο, η παραγωγή έπεσε κατά 4,7% συγκριτικά με τον Ιανουάριο και σε ετήσιο επίπεδο υποχώρησε κατά 6,6% συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2020.

Στην Ισπανία, στάσιμη έμεινε η βιομηχανική παραγωγή για τον Φεβρουάριο, με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας να κινούνται κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider