Συνεχίστηκε το σερί με ηπια κέρδη στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίστηκε το σερί με ηπια κέρδη στο Χρηματιστήριο
Το sell off στην Τρ. Πειραιώς δεν άφησε το Χρηματιστήριο να διεκδικήσει υψηλότερα επίπεδα.

Συνεχίστηκε το σερί στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, ενώ η νευρικότητα και το sell off στην Τρ. Πειραιώς δεν άφησαν την αγορά να διεκδικήσει υψηλότερα επίπεδα.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,37% στις 884,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 76,8 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 έκλεισε με άνοδο 0,36%, στις 2.139,16 μονάδες, ενώ με κέρδη κατάφερε να κλείσει και ο τραπεζικός δείκτης στο +0,18% και στις 574,75 μονάδες.

Στις τράπεζες, η Τρ. Πειραιώς «βυθίστηκε» στο -18,18% στα 0,29 ευρώ, ενώ από την άλλη, οι υπόλοιπες τρεις συστημικές τράπεζες έκλεισαν με άνοδο, καθώς η Alpha κατέγραψε κέρδη 0,86%, η Eurobank 0,63% και η ΕΤΕ 0,41%

Ισχυρή άνοδο 3,9% κατέγραψε η ΕΥΔΑΠ μετά το επενδυτικό της πλάνο ύψους 1,1 δισ. ευρώ αλλά και του deal με το Δημόσιο.

Η Aegean και η ΔΕΗ ακολούθησαν με άνοδο που ξεπέρασε το 2%

Οι ισχυρές απώλειες στην Πειραιώς έρχονται ως απόρροια της επερχόμενης ΑΜΚ. Οι διαδικασίες για την αύξηση κεφαλαίου δρομολογούνται από σήμερα με την έναρξη του reverse split των μετοχών, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός περίπου 9 ημερών και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας για να αποφασίσει τους όρους της ΑΜΚ. Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τρ. Πειραιώς αναμένεται πιθανότατα στις 15 – 16 Απριλίου. Ακολούθως θα κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο για τη δημόσια προσφορά.

Το σημείο ενδιαφέροντος στο ενημερωτικό δελτίο θα είναι ο ακριβής αλγόριθμος για την κατανομή των μετοχών στους μετόχους. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί με κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, αυτοί όμως, με απόφαση του Δ.Σ. της Τράπεζας, θα έχουν προνομιακή κατανομή στη διάθεση των νέων μετοχών. Έτσι, στο υποθετικό σενάριο που οι νέες μετοχές μετά την ΑΜΚ θα ανέρχονται σε 1 δισ., υφιστάμενος μέτοχος που θα συμμετάσχει στην αύξηση, κατέχοντας 1 μετοχή στα 50 εκατ. μετοχών της Τράπεζας, θα δικαιούται allocation 20 μετοχών. Δηλαδή, οι σημερινές 16,5 μετοχές της Τρ. Πειραιώς που θα συγχωνευθούν σε μία με το reverse split, θα αποδώσουν 20 νέες μετοχές στους υφιστάμενους μετόχους που θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider