Μεικτή εικόνα στη Wall Street: Πτώση για τον Dow, μεγάλη άνοδος των τεχνολογικών μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτή εικόνα στη Wall Street: Πτώση για τον Dow, μεγάλη άνοδος των τεχνολογικών μετοχών
Οι επενδυτές αναμένουν νεότερες δηλώσεις του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ενώ αποτιμούν τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Με μεικτά πρόσημα ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται για μια ακόμα φορά στις αναφορές της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Εντός ολίγου ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, θα μιλήσει σε διαδικτυακή σύσκεψη του ΔΝΤ για την πορεία της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας, με τους αναλυτές να αναμένουν να δουν το εάν ο κεντρικός τραπεζίτης θα κάνει λόγο για ενδεχόμενη διαφοροποίηση της πολιτικής της Fed.

Για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας μίλησε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, τονίζοντας πως οι μεγάλες οικονομίες πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να παράσχουν σημαντικά ποσά νέας δημοσιονομικής στήριξης με στόχο να εξασφαλίσουν μια εύρωστη ανάκαμψη.

Στο νευρικό κλίμα συμβάλλουν και τα στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας, που εξέπληξαν αρνητικά τους επενδυτές.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,10% ή 58,39 μονάδες στις 33.387 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,22% ή 9,55 μονάδες στις 4.089 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,90% ή 122.51 μονάδες στις 13.817 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα διαμορφώθηκαν στις 744.000 από 728.000 προηγουμένως.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 680.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκα στις 27 Μαρτίου έπεσαν κατά 16.000, στις 3.73 εκατ. αιτήσεις. Πρόκειται για το χαμηλότερο αριθμό των διαρκών αιτήσεων από τις 21 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider