Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω της αδύναμης ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω της αδύναμης ζήτησης
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,49 δολάρια  σημειώνοντας πτώση κατά 0,47% και το μπρεντ στα 63,07 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 0,14%.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς η ζήτηση παραμένει συγκρατημένη σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα ενώ τα στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν μεγάλη αύξηση στα αποθέματα βενζίνης.

Όπως ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, ενώ τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν περισσότερο από ό, τι προβλέπουν οι αναλυτές, τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν απότομη άνοδο. Συγκεκριμένα, α αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα σε σχεδόν 502 εκατομμύρια βαρέλια και τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια σε πάνω από 230 εκατομμύρια βαρέλια, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή πριν από την καλοκαιρινή περίοδο οδήγησης.

«Η αύξηση των αποθεμάτων προϊόντων πετρελαίου πιθανώς δεν οφείλεται στην ασθενέστερη ζήτηση… αλλά στην υψηλή χρήση των διυλιστηρίων», ανέφεραν οι αναλυτές της Commerzbank.

Ωστόσο, η ζήτηση παραμένει εξασθενημένη εξαιτίας της πανδημίας. «Η εγχώρια κατανάλωση βενζίνης πασχίζει να ξεπεράσει τα 9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κάτι που σημαίνει η ανοδική αναθεώρηση της ομαλότητας της οικονομικής ανάπτυξης είναι ακόμη κάπως μακριά», ανέφεραν οι αναλυτές PVM δήλωσαν σε ένα σημείωμα.

Ταυτόχρονα, η αύξηση της ρωσικής παραγωγής αλλά και οι εκτιμήσεις ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να διοχετεύσει πετρέλαιο και πάλι στην αγορά σε περίπτωση που αρθούν κάποιες από τις κυρώσεις πιέζουν επίσης τις τιμές.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (2:49 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,49 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 0,47% και το μπρεντ στα 63,07 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 0,14%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider