Ξένα Χρηματιστήρια
06-04-2021 | 18:59

Στο πράσινο το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη

Newsroom
Μοιράσου το
Στο πράσινο το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με κέρδη την Τρίτη, με το επενδυτικό κλίμα μετά από την διακοπή του Πάσχα, να εμφανίζεται ενισχυμένο από τις προοπτικές ανάκαμψης για την παγκόσμια οικονομία.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,74% στις 435,40 μονάδες, φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό. 
Στο Λονδίνο, ο FTSE κατέγραψε άνοδο 1,28% στις 6.823 μονάδες. 
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κέρδισε 0,78% στις 15.224 μονάδες, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό, ενώ στο Παρίσι, ο CAC ισχυροποιήθηκε 0,52% στις 6.134 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδισε 0,23% στις 24.767 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη σημείωσε άνοδο 0,67% στις 8.635 μονάδες.

Οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους προς την ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς εργασίας η οποία συνεχίζεται δυναμικά καθώς δημιουργήθηκαν 916.000 θέσεις εργασίας, ενώ ανοδική παραμένει και η πορεία του τομέα των υπηρεσιών, τροφοδοτώντας έτσι με ελπίδες για ανάλογη τάση και στην Ευρώπη.

Στη Βρετανία, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ένα νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να βοηθήσει την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, καθώς η οικονομία βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης έπειτα από ένα αυστηρό lokcdown, προσφέροντας ανώτερο οικονομικό ύψος δανειοδοτήσεων 10 εκατομμυρίων λιρών (14 εκατομμυρίων δολαρίων). Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι τα αναφερόμενα δάνεια, που κυμαίνονται από 25.001 λίρες μέχρι 10 εκατομμύρια λίρες, θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα προγράμματα δανειοδότησης για την COVID-19 και θα βρεθούν στην κορυφή του προγράμματος των κυβερνητικών χορηγήσεων, που ενεργοποιήθηκαν ώστε οι εταιρίες να προχωρήσουν στην επανεκκίνηση των εμπορικών δραστηριοτήτων τους.

Σε εταιρικά νέα, σε απολύσεις στελεχών προχωρά η Credit Suisse μετά από τις μεγάλες απώλειες 4,7 δις. δολαρίων που υπέστη με το κραχ του hedge fund Archegos, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την διακοπή σε μπόνους και διανομής μερισμάτων. Η μετοχή της εταιρείας έχασε 0,39%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.