Ξένα Χρηματιστήρια
06-04-2021 | 10:40

Δυναμική επάνοδος των αγοραστών σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο με νέα ρεκόρ

Newsroom
Μοιράσου το
Δυναμική επάνοδος των αγοραστών σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο με νέα ρεκόρ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μετά το διήμερο ανάπαυλας των επενδυτών λόγω του Πάσχα των Καθολικών, επιστρέφουν δυναμικά σήμερα, Τρίτη οι αγοραστές, λαμβάνοντας ώθηση από τα οικονομικά δεδομένα από μεριάς ΗΠΑ αλλά και Βρετανίας. Έτσι οι δείκτες διαπραγματεύονται σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, η ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς εργασίας συνεχίζεται δυναμικά καθώς δημιουργήθηκαν 916.000 θέσεις εργασίας ενώ ανοδική παραμένει και η πορεία του τομέα των υπηρεσιών, τροφοδοτώντας έτσι με ελπίδες τους επενδυτές για ανάλογη τάση και στην Ευρώπη.

Πέραν αυτών και η Βρετανία δείχνει να βαδίζει στο δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον έχει εκπονήσει ένα κλιμακωτό σχέδιο για την χαλάρωση των περιορισμών τους ερχόμενους μήνες.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε πως θα ανοίξουν από την επόμενη εβδομάδα όλα τα καταστήματα λιανικής, εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και τα κομμωτήρια ενώ ένα σύστημα επισήμανσης για τις χώρες ανάλογα με τα επίπεδα των κρουσμάτων και των εμβολιασμών θα χρησιμοποιηθεί για τα διεθνή ταξίδια.

Ωστόσο, η απαγόρευση των ταξιδιών στο εξωτερικό μπορεί να διατηρηθεί για μεγαλύτερο διάστημα. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ένα νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να βοηθήσει την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, καθώς η οικονομία βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης έπειτα από ένα αυστηρό lokcdown, προσφέροντας ανώτερο οικονομικό ύψος δανειοδοτήσεων 10 εκατομμυρίων λιρών (14 εκατομμυρίων δολαρίων). Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι τα αναφερόμενα δάνεια, που κυμαίνονται από 25.001 λίρες μέχρι 10 εκατομμύρια λίρες, θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα προγράμματα δανειοδότησης για την COVID-19 και θα βρεθούν στην κορυφή του προγράμματος των κυβερνητικών χορηγήσεων, που ενεργοποιήθηκαν ώστε οι εταιρίες να προχωρήσουν στην επανεκκίνηση των εμπορικών δραστηριοτήτων τους.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,74% στις 435,32 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE καταγράφει άνοδο 1,18% στις 6.811 μονάδες, στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύεται 0,99% στις 15.255 μονάδες, φτάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ στο Παρίσι, ο CAC ισχυροποιείται 0,58% στις 6.138 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,51% στις 24.868 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,84% στις 8.649 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.