Ρεκόρ στη Wall Street - Άνω των 440 μονάδων κερδίζει ο Dow, στους +200 ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ στη Wall Street - Άνω των 440 μονάδων κερδίζει ο Dow, στους +200 ο Nasdaq
Την Δευτέρα οι επενδυτές επανέρχονται δυναμικά ενθαρρυμένοι από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν στο κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας, και δείχνουν πως η οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται όλο και πιο κοντά.

Μετά από την διακοπή των διαπραγματεύσεων της Wall Street λόγω της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών, την Δευτέρα οι επενδυτές επανέρχονται δυναμικά λαμβάνοντας ώθηση από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν στο κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας, και δείχνουν πως η οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται όλο και πιο κοντά.

Στο θετικό κλίμα συμβάλλουν τα στοιχεία για τον κλάδο των υπηρεσιών που ανακοινώθηκαν σήμερα, δείχνοντας σημαντική ενίσχυση για το συγκεκριμένο κομμάτι της αμερικανικής οικονομίας κατά τον Μάρτιο.

Έτσι, o Dow Jones κερδίζει 1,33% και 441 μονάδες, στις 33.590 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,49% και 200 μονάδες, στις 13.680 μονάδες, και ο S&P 500 επίσης ενισχύεται 1,52% στις 4.080 μονάδες.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν συνολικά 916.000 νέες προσλήψεις για τον μήνα Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών και σηματοδοτώντας την ενδυνάμωση της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εργασίας, τον Μάρτιο, οι εργοδότες στις ΗΠΑ, προχώρησαν στις περισσότερες προσλήψεις του τελευταίου επταμήνου, με αυξημένες θέσεις εργασίας στην πλειονότητα των κλάδων απασχόλησης, παίρνοντας ώθηση από τους αυξημένους εμβολιασμούς και τη σταδιακή επανεκκίνηση της αγοράς.

Όπως δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία του υπουργείου, οι προσλήψεις εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 916.000 το Μάρτιο, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τον αναθεωρημένο αριθμό προσλήψεων του Φεβρουαρίου, στις 468.000.

Στο ίδιο πεδίο της εργασίας, ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία προκαλούν οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν πως η πρόταση για την ενίσχυση των υποδομών στις ΗΠΑ, αξίας 2,3 τρισ. δολαρίων, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, από τις οποίες θα δημιουργηθούν 19 εκατ. θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το πλάνο του Μπάιντεν προβλέπει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από τις οποίες θα ωφεληθεί η εργατική τάξη, οι εργάτες στις οικοδομές, οι εργάτες που τοποθετούν σωλήνες και οι οδηγοί φορτηγών, μεταξύ άλλων, ενώ οι περισσότερες από αυτές τις δουλειές, δεν θα απαιτούν πτυχίο ανώτερης εκπαίδευσης, σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου της Georgetown.

Την ίδια στιγμή, στην πρόθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να εισάγει ένα νέα εταιρικό φορολογικό συντελεστή στο 21% προς τις υπόλοιπες χώρες των G-20 θα αναφερθεί τη Δευτέρα η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν σε ομιλία της στο Chicago Council on Global Affairs, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Axios και το CNBC, κάτι που σχετίζεται με την χρηματοδότηση του παραπάνω προγράμματος υποδομών ύψους 2,25 τρισ. δολαρίων.

Σε εταιρικά νέα, ενισχυμένη από τα στοιχεία κατασκευής και παράδοσης νέων οχημάτων του α' τριμήνου του 2021 καθώς παρήγαγε συνολικά 180.338 οχήματα και παρέδωσε 184.000 αυτοκίνητα εκπληρώνοντας παραγγελίες πελατών, ξεπερνώντας μάλιστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών, βλέπει την μετοχή της να κερδίζει 3,38%. Είχε προηγηθεί η αναβάθμιση της εταιρείας από την Wedbush Securities, η οποία αύξησε την τιμή στόχο της μετοχής της εταιρείας του ανατρεπτικού Έλον Μασκ στα 1.000 δολάρια από 950 δολάρια, με ένα μακροπρόθεσμο «bull-case» σενάριο για 1.300 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider