Ισχυρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές
Με κέρδη άνω του 1% έκλεισε ο IBEX 35 την Παρασκευή. Ανοδικά και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Με ισχυρή άνοδο αποχαιρέτησαν οι ευρωπαϊκές αγορές την εβδομάδα λαμβάνοντας ώθηση τόσο από την απέναντι μεριά του Ατλαντικού, αλλά και από την βελτίωση του οικ. περιβάλλοντος στη Βρετανία και τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, κατά 2,1% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοίνωσε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Πρόκειται για μέτρηση εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Επίσης, το Ifo ανακοίνωσε για την Γερμανία πως ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo διαμορφώθηκε στις 96,6 μονάδες για τον Μάρτιο από τις 92,7 μονάδες του Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2019.

Ωστόσο τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα και προς τη Διώρυγα του Σουέζ, η οποία παραμένει μπλοκαρισμένη από το εμπορευματοφόρο, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για απώλεια 400 εκατ. δολαρίων την ώρα από τη μη μεταφορά αγαθών. Έτσι τo αμερικάνικο αργό στα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου, καταγράφει άνοδο 4,49% στα 61,19 δολάρια το βαρέλι.

Έτσι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,91% στις 426,93 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,87%, στις 14.748 μονάδες, ο CAC 40 στη Γαλλία κατέγραψε άνοδο 0,61% στις 5.988 μονάδες. Αντίστοιχα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,99% στις 6.740 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε κέρδη 0,72%, στις 24.393 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 1,05%, στις 8.498 μονάδες.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε στο Λονδίνο η μετοχή της Smiths και της Glencore, ενώ στη Φρανκφούρτη υψηλά κινήθηκαν η Covestro και η Deutsche Wohnen

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider