Ανοδικά οι ευρωαγορές παίρνοντας τη σκυτάλη από ΗΠΑ και Ασία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά οι ευρωαγορές παίρνοντας τη σκυτάλη από ΗΠΑ και Ασία
Mε ανοδικές διαθέσεις κινούνται την Παρασκευή οι ευρωαγορές λίγο πριν το τέλος της εβδομάδας, παίρνοντας την σκυτάλη από το κερδοφόρο κλείσιμο της Wall Street αλλά και της Ασίας, και με την επενδυτική προσοχή να στρέφεται προς στοιχεία για τις ευρωπαϊκές οικονομίες και τις προοπτικές της ανάπτυξης.

Mε ανοδικές διαθέσεις κινούνται την Παρασκευή οι ευρωαγορές λίγο πριν το κλείσιμο της εβδομάδας, παίρνοντας την σκυτάλη από το κερδοφόρο κλείσιμο της Wall Street αλλά και της Ασίας, και με την επενδυτική προσοχή να στρέφεται προς στοιχεία για τις ευρωπαϊκές οικονομίες και τις προοπτικές της ανάπτυξης.

Αναλυτικά:

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,72% στις 426,14 μονάδες.

Στη Γερμανία ο DAX σημειώνει άνοδο 0,73%, στις 14.728 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 στη Γαλλία κερδίζει 0,44% στις 5.978 μονάδες. Αντίστοιχα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κυμαίνεται στο +0,73% και στις 6.723 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη 0,32%, στις 24.299 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,72%, στις 8.470 μονάδες.

Μετά το σκαρφάλωμα του Dow Jones και τα χθεσινά κέρδη της Wall Street λόγω ανακοίνωσης θετικών στοιχείων για την αμερικάνικη οικονομία και ενθαρρυντικών δηλώσεων του Τζερόμ Πάουελ, λίγο πριν το ευρωπαϊκό άνοιγμα τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλειναν θετικά καθοδηγούμενα από τις αγορές της Κίνας και Ιαπωνίας. Ο Shangai έκλεισε στο +1,63%, o SZSE στο +2,60%, o ιαπωνικός Nikkei κερδίζοντας 1,56% κι ο ASX200 του Σίδνεϊ 0,49%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 2,1% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοίνωσε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Πρόκειται για μέτρηση εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Επίσης, το Ifo ανακοίνωσε για την Γερμανία πως ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo διαμορφώθηκε στις 96,6 μονάδες για τον Μάρτιο από τις 92,7 μονάδες του Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2019.

Η προσοχή του επενδυτικού κόσμου είναι στραμμένη και προς τη Διώρυγα του Σουέζ, η οποία παραμένει μπλοκαρισμένη από το εμπορευματοφόρο, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για απώλεια 400 εκατομμυρίων δολαρίων την ώρα από τη μη μεταφορά αγαθών.

To αμερικάνικο αργό στα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου, κερδίζει 2,35% στα 59,94 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider