Σημαντικές μειώσεις στην τιμή του αργού - Κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντικές μειώσεις στην τιμή του αργού - Κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι
Τα futures του πετρελαίου έπεσαν δραστικά την Τρίτη καθώς η επαναφορά των lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ευρώπη αναμένεται νε μειώσει την ζήτηση του πετρελαίου, ρίχνοντας τις τιμές κάτω από το όριο των 60 δολαρίων.

Τα futures του πετρελαίου έπεσαν δραστικά την Τρίτη καθώς η επαναφορά των lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ευρώπη αναμένεται να μειώσει την ζήτηση του πετρελαίου, ρίχνοντας τις τιμές κάτω από το όριο των 60 δολαρίων.

«Η ηπειρωτική Ευρώπη αυστηροποιεί τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και περιορίζει έτσι περαιτέρω την κινητικότητα», δηλώνει η Commerzbank. «Αυτό ενδέχεται να έχει αντίστοιχα αρνητικό αντίκτυπο στη ζήτηση πετρελαίου», προσθέτει.

«Η αισιοδοξία για μια παγκόσμια στροφή προς την οικοπνομική ανάκαμψη, πρόσφατα μετριάστηκε από τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς σε Ευρώπη και Νότια Ασία», δήλωσε η Christin Redmond της Schneider Electric.

Εν τω μεταξύ, «τα αμερικανικά διυλιστήρια ακόμη αγωνίζονται να ανακάμψουν μετά την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα σε διδοχικές εβδομάδες συσσώρευσης αποθεμάτων αργού».

Έτσι, το αργό στα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου, διολίσθησε 3,80 δολάρια, ή 6,2%, στα 57,76 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider