Morgan Stanley: «Λογική» η άνοδος των αποδόσεων - Αναμένουμε εδραίωση περί το 1,7%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morgan Stanley: «Λογική» η άνοδος των αποδόσεων - Αναμένουμε εδραίωση περί το 1,7%
Η Morgan Stanley χαρακτήρισε «λογική» την άνοδο της απόδοσης του 10-ετούς ομολόγου του δημοσίου, ως μια αντανάκλαση της αυξανόμενης εμπιστοσύνης προς τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, όπως το στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας Jim Caron.

Η Morgan Stanley χαρακτήρισε «λογική» την άνοδο της απόδοσης του 10-ετούς ομολόγου του δημοσίου, ως μια αντανάκλαση της αυξανόμενης εμπιστοσύνης προς τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, όπως δήλωσε το στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας Jim Caron.

To 10-ετές ομόλογο εκτινάχθηκε πάνω από το 1,7% την Πέμπτη, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα έτους, παρά το γεγονός ότι η Fed διαβεβαίωσε τους επενδυτές πως δεν έχει σκοπό να αυξήσει τα βασικά επιτόκια σύντομα, ή να «χαλαρώσει» το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Η απόδοση του 30-ετούς ομολόγου σκαρφάλωσε 3 μονάδες βάσης, στο 2,472%. Σημειωτέον, πως οι αποδόσεις κινούνται αντίστροφα από τις τιμές.

Σύμφωνα με τον Caron, η πρόσφατη άνοδος στις ομολογιακές αποδόσεις δεν υποδεικνύει μια επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών.

«Από την σκοπιά που το βλέπω τώρα καθώς είμαστε περί το 1,75%, το 1,7% για την απόδοση του 10-ετούς, είναι ένα λογικό επίπεδο για να αναμένουμε μια σταθεροποίηση», δήλωσε στο CNBC την Παρασκευή, σχολιάζοντας πως το πιθανότερο είναι η απόδοση να παραμείνει σε ένα συγκεκριμένο εύρος, χωρίς να συνεχίζει ανοδικά αλλά ούτε και να υποχωρεί ιδιαίτερα.

Αντιστοίχως, ο Michael Spencer της Deutsche Bank δήλωσε πως «είναι απόλυτα φυσιολογικό οι αποδόσεις στα μακροπρόθεσμα ομόλογα να ανεβαίνουν».

«Όλοι είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι για την ανάπτυξη των ΗΠΑ. Προσδοκούμε μέσα στη χρονιά η οικονομία να αναπτυχθεί 7,5%», σχολίασε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider