Το sell off της Τρ. Πειραιώς συμπαρέσυρε το Χρηματιστήριο κάτω από τις 850 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το sell off της Τρ. Πειραιώς συμπαρέσυρε το Χρηματιστήριο κάτω από τις 850 μονάδες
Ρευστοποιήσεις σε όλο τον τραπεζικό κλάδο με την Τρ. Πειραιώς να κλείνει στο -22% απόρροια του reverse split που επέρχεται με την ΑΜΚ.

Βαριές απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη με «βαρίδι» την Τράπεζα Πειραιώς που κατέγραψε «βουτιά» άνω του 20%. To sell off αυτό πυροδότησε ρευστοποιήσεις σε ολοκλήρο τον τραπεζικό κλάδο και ευρύτερα στο ταμπλό.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης την Πέμπτη κατέγραψε απώλειες 1,47% στις 844,56 μονάδες με τον τζίρο να εκτινάσσεται στα 233 εκατ. ευρώ λόγω των «πακέτων» που άλλαξαν χέρια με κυριότερο αυτό του placement της Jumbo και του 3,5% που έδωσε ο Απ. Βακάκης αλλά και των 45 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Έτσι μιλάμε για ένα καθαρό τζίρο 107 εκατ. ευρώ αφαιρούμενων των πακέτων.

Ο FTSE 25 κατέγραψε πτώση 1,5% στις 2.033 μονάδες με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει «βουτιά» 4,58%

Κατόπιν της Τρ. Πειραιώς ενεργοποιήθηκαν χαρτοφυλάκια και στις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου με την Alpha Bank στο -6,02%, την ΕΤΕ στο 4,81% και τη Eurobank να διασώζεται κάπως κλείνοντας στο -0,48%.

Οι ρευστοποιήσεις στην Πειραιώς έρχονται μετά το reverse split που θα έρθει την ΑΜΚ, με αύξηση της ονομαστικής αξίας ανά μετοχή από τα 6 στα 99 ευρώ αλλά και ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των μετοχών από 831.059.164 σε 50.367.223, δια της συνένωσης 16,5 υφιστάμενων μετοχών σε 1 νέα, προκαλώντας κατά πάρα πιθανότητα ισχυρό dilution στους υφιστάμενους μετόχους.

Απώλειες και για την Jumbo στο 4,13%, ενώ πιέσεις δέχθηκαν και οι τίτλοι της Coca Cola, της Lamda, του ΑΔΜΗΕ και της Μυτιληναίος.

Παράλληλα, η Morgan Stanley σε σημερινή της έκθεση κρατάει ισχυρές επιφυλάξεις για τουρισμό που ακροβατεί ανάμεσα στα εμβολιαστικά προγράμματα και στην πορεία της πανδημία που καταγράφει νέα έξαρση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider