Επενδυτικές υπηρεσίες για το Bitcoin ξεκινά η Morgan Stanley για τους πελάτες της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδυτικές υπηρεσίες για το Bitcoin ξεκινά η Morgan Stanley για τους πελάτες της
Ο επενδυτικός «γίγαντας» που διαχειρίζεται assets που ξεπερνούν τα 4 τρισ. δολάρια ανέφερε την Τετάρτη σε ένα εσωτερικό σημείωμα ότι η τράπεζα ξεκινά τις διαδικασίες πρόσβασης σε τρία funds που επιτρέπουν την κυριότητα σε Bitcoin.

Η πρώτη αμερικανική τράπεζα που θα προσφέρει επενδυτικές υπηρεσίες για τους πλούσιους πελάτες της γύρω από το «βασιλιά» των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin είναι η Morgan Stanley.

Ο επενδυτικός «γίγαντας» που διαχειρίζεται assets που ξεπερνούν τα 4 τρισ. δολάρια ανέφερε την Τετάρτη σε εσωτερικό σημείωμα που επικαλείται το CNBC, ότι η τράπεζα ξεκινά τις διαδικασίες πρόσβασης σε τρία funds που επιτρέπουν την διακράτηση Bitcoin.

Φυσικά η κίνηση αυτή της Morgan Stanley αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αποδοχή του Bitcoin ως μια κατηγορία asset (περιουσιακού στοιχείου), και έρχεται μετά την μεγάλη ζήτηση των πελατών της για άνοιγμα θέσεων στο συγκεκριμένο επενδυτικό «όχημα» στο χαρτοφυλάκιο τους.

Το «ράλι» που έχει καταγράψει το Bitcoin φτάνοντας τα 54.962 δολάρια τον τελευταίο χρόνο προκάλεσε ισχυρές πιέσεις στις εταιρείες της Wall Street για να εξετάσουν το ενδεχόμενο δραστηριοποίησής του σε αυτή την αναδυόμενη αγορά των cryptocurrency.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως και η Goldman Sachs σκέφτεται να επανεκκινήσει το trading για τα κρυπτονομίσματα, όπου σύμφωνα με τον Matt McDermott, παγκόσμιο επικεφαλής των digital assets της Goldman Sachs Global Markets Division, θα είναι σε αρκετά στενό πλαίσιο αρχικά, με έμφαση σε τομείς όπως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.

Ο ίδιος είχε επισημάνει ότι οι αμερικανικές τράπεζες πρέπει να αντιμετωπίσουν τους κανονισμούς και το πλαίσιο που τους εμποδίζουν να διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider