Οι ανησυχίες για ασθενέστερη ζήτηση ρίχνουν το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ανησυχίες για ασθενέστερη ζήτηση ρίχνουν το πετρέλαιο
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται σα 64,38 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,65% και το μπρεντ στα 67,74 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,95%.

Το πετρέλαιο υποχώρησε για τέταρτη ημέρα την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για την ασθενέστερη ζήτηση στην Ευρώπη αντιστάθμισαν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την απροσδόκητη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν σταματήσει τη χρήση του εμβολίου COVID-19 της AstraZeneca λόγω ανησυχιών για πιθανές παρενέργειες. Στη Γερμανία καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων ενώ η Ιταλία επιβάλλει καθολικό lockdown.

«Η αναστολή δεν θα ευνοήσει την οικονομική ανάπτυξη ούτε την ανάκαμψη στην αγορά καυσίμων», δήλωσε ο Stephen Brennock από την PVM. «Οι ελπίδες στρέφονται στην επαναφορά των εμβολιασμών σε μια ομαλή ροή στην ΕΕ».

Το πετρέλαιο έχει ανακάμψει από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα που σημειώθηκαν πέρυσι καθώς η ζήτηση κατέρρευσε, εν μέρει λόγω των ρεκόρ μειώσεων της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του. Φέτος, το μπρεντ έφτασε τα 71,38 δολάρια στις 8 Μαρτίου, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τις 8 Ιανουαρίου 2020.

Η αγορά κέρδισε υποστήριξη από τα δεδομένα του American Petroleum Institute, τα οποία σύμφωνα με εμπορικές πηγές δήλωσαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 3 εκατομμυρίων βαρελιών.

Οι επενδυτές εξετάζουν επίσης τα αποτελέσματα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FOMC), η οποία ολοκληρώνει τη διήμερη συνεδρίασή της την Τετάρτη. Δεν αναμένεται αλλαγή πολιτικής.

Η άνοδος του δολαρίου πριν από την ανακοίνωση της Fed αποτέλεσε επίσης μια πρόκληση για το πετρέλαιο, καθώς ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά το αργό πετρέλαιο πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων. Ορισμένοι αναλυτές ανέφεραν ότι οι τιμές θα μπορούσαν να βρουν υποστήριξη από όσους αναζητούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (12:46 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται σα 64,38 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,65% και το μπρεντ στα 67,74 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,95%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider