Ξένα Χρηματιστήρια
16-03-2021 | 22:38

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή των δηλώσεων Πάουελ

Newsroom
Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή των δηλώσεων Πάουελ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street παρά τα κέρδη στο άνοιγμα της εβδομάδας.

Σε ένα μεγάλο βαθμό επικράτησε η νευρικότητα στην επενδυτική ψυχολογία των επενδυτών καθώς το βλέμμα τους είναι στραμμένο προς την συνεδρίαση της Fed που ολοκληρώνεται αύριο. Φυσικά τα όσα θα δηλώσει ο πρόεδρός της Τζέρομ Πάουελ για την αναπτυξιακή πορεία των ΗΠΑ, τον πληθωρισμό και τις προοπτικές του tapering.

«Οι αγορές θα προσέξουν την κάθε του λέξη», τόνισε ο Rick Rieder της BlackRock. «Αν δεν πει τίποτα, θα επηρεαστούν οι αγορές. Αν πει πολλά θα επηρεαστούν οι αγορές».

Παράλληλα, αρνητικά ήταν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σχετικά με τις λιανικές πωλήσεις για τον μήνα Φεβρουάριο.

Έτσι, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,39% με απώλεια 127,51 μονάδων, στις 32.825 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,16% στις 3.962 μονάδες. Από την άλλη, ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,09% στις 13.471 μονάδες.

Η μετοχή της Amgen κατέγραψε άνοδο 1,85%, της Intel 1,55% και της Apple 1,27% φτάνοντας τα 125,57 δολάρια.

Στα ομόλογα δεν υπήρξαν αναταράξεις με 10ετές αμερικανικό ομόλογο να κινείται προς το 1,61%. Σημειωτέων, πως την Παρασκευή άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο έτους, πάνω από 1,64%. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η αμερικάνικη στατιστική υπηρεσία την Τρίτη, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν 3% τον Φεβρουάριο, στα 561,7 δισ. δολάρια. Είχε προηγηθεί, τον Ιανουάριο, μια αύξηση 7,6% (αναθεωρημένη από το 5,3%). Τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο ξεπερνούν επί τα χείρω τις προσδοκίες της αγοράς για μείωση 0,5%.

Στον χώρο των επιχειρήσεων, καθώς οι αρχές στις ΗΠΑ εξετάζουν δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα όχημα Tesla και ένα φορτηγό, με υπόνοιες για δυσλειτουργία του συστήματος αυτόματου πιλότου, η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε πτώση 4,39% στα 676,88 δολάρια

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.