Οι εκτιμήσεις για περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων κράτησαν χαμηλά τις τιμές του αργού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι εκτιμήσεις για περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων κράτησαν χαμηλά τις τιμές του αργού
Τα futures του πετρελαίου σημείωσαν τρίτη διαδοχική πτώση την Τρίτη.

Τα futures του πετρελαίου σημείωσαν τρίτη διαδοχική πτώση την Τρίτη, με τον δείκτη αναφοράς του αργού να διαπραγματεύεται χαμηλότερα από μεταχρονισμένα futures, καθώς οι επενδυτές αναμένουν πως τα αποθέματα του αργού θα αυξηθούν για τέταρτη εβδομάδα στη σειρά, μετά και τις καταστροφές στο Τέξας λόγω παγετού.

Οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν καθώς «τα αμερικανικά διυλιστήρια αγωνίζονται να ανακάμψουν από την ενεργειακή κρίση που προέκυψε στο Τέξας» στα μέσα Φεβρουαρίου όταν η πολιτεία χτυπήθηκε από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δήλωση ο Φιλ Φλιν, αναλυτής του The Price Futures Group. «Οι εκτιμήσεις για περαιτέρω συσσώρευση αργού μας κρατούν πίσω».

Η αμερικάνικη υπηρεσία ενέργειας ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως τα αποθέματα αμερικάνικου αργού αυξήθηκαν κατά 13,8 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 5 Μαρτίου. Είχε προηγηθεί μια μεγάλη αύξηση της τάξης των 21,6 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα καθώς η εγχώρια δραστηριότητα των διυλιστηρίων συνέχιζε να συνέρχεται από τις καταιγίδες του Φεβρουαρίου στο Τέξας. Τα αποθέματα επίσης είχαν αυξηθεί 1,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 19 Φεβρουαρίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως θα συνεχιστεί η αύξηση των αποθεμάτων αργού, αν και πιο μικρή, στις 400.000 βαρέλια.

Οι τιμές του αργού στα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου, υποχώρησαν 0,59 δολάρια ή 0,9%, στα 64,80 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider