Έτσι, την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση 0,03% στις 849,81 μονάδες, με τον τζίρο στα 152 εκατ. ευρώ λόγω ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ο FTSE 25 σημείωσε απώλειες 0,02% στις 2.045 μονάδες ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,88% στις 542,43 μονάδες.

Στην εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 3%, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης 3,09% και οι τράπεζες 3,25%.

ΟΛΠ συνέχισε και σήμερα ανοδικά κρατώντας τα ηνία με κέρδη 2,83% φτάνοντας τα 21,80 ευρώ. Ακολούθησαν Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα με άνοδο που ξεπέρασε το 2%.

Χαμηλότερα κινήθηκε η ΕΥΔΑΠ και η Βιοχάλκο με απώλειες 1,74%, ενώ ΑΔΜΗΕ και Τέρνα Ενεργειακή κατέγραψαν απώλειες άνω του 1%.

Τα υψηλότερα πακέτα που πέρασαν ήταν σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Eurobank ύψους 88 εκατ. ευρώ και 1,37 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει ο έμπειρος αναλυτής Μάνος Χατζηδάκης της Beta Χρηματιστηριακής, «η αλλαγή των μετοχικών ισορροπιών στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ και η θετική προοπτική των επόμενων δύο χρήσεων όπως αποτυπώθηκε από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων χρήσης 2020 της Eurobank έδωσαν τον τόνο στην τάση και τις συναλλαγές της εβδομάδας που πέρασε. Στην μεγαλύτερη εταιρία του κατασκευαστικού κλάδου έχουμε αλλαγή στον μετοχικό έλεγχο καθώς το ενδιαφέρον της ολλανδικής πλευράς φαίνεται να μετατοπίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην υπόθεση ελέγχου της Ελλάκτωρ».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η αλλαγή των ισορροπιών έρχεται σε μια εξαιρετικά κομβική στιγμή όπου τα έργα του Ελληνικού και του αεροδρομίου του Καστελίου μπαίνουν στην τελική ευθεία όπως και πολλά Δημόσια έργα τα οποία βρίσκονται σε φάση προκήρυξης. Την ίδια στιγμή η Eurobank φαίνεται να ανεβάζει στροφές ως προς την επιτάχυνση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων βάζοντας το μέρισμα στην ατζέντα της χρήσης του 2022, στοιχείο που σίγουρα αναπτερώνει το ηθικό των πιστών οπαδών των τραπεζικών μετοχών, έστω και αν αυτή την στιγμή βρίσκεται δύο χρήσεις μακρυά.Πέρα από το κερασάκι στην τούρτα (βλ. μέρισμα) η Eurobank ανακοίνωσε ένα πλάνο που έχει στόχους σε κάθε γραμμή των αποτελεσμάτων το οποίο δημιουργεί ρεαλιστικές προσδοκίες για την επίτευξη του. Στα καλά νέα της εβδομάδας που πέρασε η αυξημένη συμμετοχή στην έκδοση του ομολόγου της ΔΕΗ η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία και προηγούμενο συγκέντρωσης ενδιαφέροντος για ελληνική εταιρική ομολογιακή έκδοση.Η αλλαγή σκυτάλης από τα τραπεζικά χαρτιά σε εμποροβιομηχανικούς τίτλους έκανε την διαφορά την εβδομάδα που πέρασε οδηγώντας τον βασικό δείκτη του ΧΑ σε προ πανδημίας επίπεδα διαπραγμάτευσης».