Χρηματιστήριο: «Κατέκτησε» και τις 840 μονάδες - «Ράλι» για την Ελλάκτωρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: «Κατέκτησε» και τις 840 μονάδες - «Ράλι» για την Ελλάκτωρ
Ώθηση από τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο έλαβε το Χρηματιστήριο. «Ράλι» άνω του 14% για τη μετοχή της Ελλάκτωρ.

Συνέχισε ανοδικά και σήμερα Τετάρτη το Χρηματιστήριο, κερδίζοντας στο «photo finish» τη μάχη με τις 840 μονάδες. Οι πωλητές ενεργοποιήθηκαν προς το στον τραπεζικό κλάδο, με την Ελλάκτωρ ωστόσο να δίνει ρυθμό και πατήματα στους αγοραστές. Ωστόσο το Χρηματιστήριο δείχνει να έχει αποκοπεί πλήρως από την πορεία της Ελλάδας τόσο σε ό,τι αφορά την πανδημία όσο και στο οικονομικό πεδίο καθώς το άνοιγμα πάει πιο πίσω.

Έτσι την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,42% στις 841,12 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 68,72 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,48% διαμορφώνοντας ένα ισχυρό «μαξιλάρι» πάνω από τις 2.000 μονάδες στις 2.021 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 2,23% στις 516,23 μονάδες

Σύμφωνα με τη Merit η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 794 μονάδες. Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 820 και 810 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 840 και 850 μονάδες.

Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι τράπεζες με την Εθνική να χάνει 1,10%, την Alpha Bank να υποχωρεί 2,99%, την Τρ. Πειραιώς 3,95% και τη Eurobank να διολισθαίνει 2,29%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (14,29%), της ΑΔΜΗΕ (5,45%), του ΟΠΑΠ (2,95%), της Lamda (2,48%), της Jumbo (3,12%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (1,07%), της Viohalco (0,92%).

Ώθηση στην Ελλάκτωρ έδωσαν οι πληροφορίες των ραγδαίων μετοχικών εξελίξεων στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ειδικότερα, σχετίζονται με διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στο «τρίγωνο» ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, family office της Μαριάννας Λάτση και Reggeborgh Invest, με την τελευταία να φέρεται πωλητής μέρους ή συνόλου της μετοχικής θέσης (30,2%) που κατέχει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και αγοράζει η κ. Λάτση.

Εφόσον οι πληροφορίες γίνουν και... πράξη, σε συνδυασμό με την είσοδο της Μαριάννας Λάτση στον όμιλο, αυτό αφενός αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ισχυρό άντρα του ομίλου, αφετέρου δίνει λύση σε τυχόν προβλήματα που θα δημιουργούσε η συμμετοχή των Ολλανδών στις δύο εταιρείες και σε συμμετοχή σε διαγωνισμούς, καθώς ήδη η Επιτροπή Ανταγωνισμού διενεργεί ευρύτερο έλεγχο.

Οι εξελίξεις μάλλον συνδέονται με την τάση της Reggeborgh Invest να επενδύσει στρατηγικά στην Ελλάκτωρ. Για την ώρα, το ολλανδικό fund ελέγχει επισήμως 14,1% στην Ελλάκτωρ, εκκρεμεί το θέμα της option του Λ. Μπόμπολα (σχεδόν 12,5%) αλλά και η απόφαση για αύξηση κεφαλαίου. Προφανώς, η πλευρά των Ολλανδών προσεχώς θα αυξήσει τη συμμετοχή του στην Ελλάκτωρ αν και μένει να φανεί σε ποιο ποσοστό και αν θέλει να εμπλακεί σε μια δημόσια πρόταση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider