Ξένα Χρηματιστήρια
02-03-2021 | 17:14

Νευρικές αντιδράσεις στην Wall Street - Aβεβαιότητα και προσδοκίες για πανδημία και πληθωρισμό

Newsroom
Μοιράσου το
Νευρικές αντιδράσεις στην Wall Street - Aβεβαιότητα και προσδοκίες για πανδημία και πληθωρισμό

Επιμένουν τα αρνητικά πρόσημα για τους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου την Τρίτη, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να προχωρούν σε κατοχύρωση των μεγάλων κερδών που κατέγραψαν τη Δευτέρα.

Ωστόσο σημειώνεται το «μάζεμα» των απωλειών σε σχέση με το άνοιγμα της συνεδρίασης, σημάδι για ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό της πτώσης μέχρι το τέλος της Τρίτης.

Στην κίνηση των δεικτών, o Dow Jones χάνει 0,01% ή 4,54 μονάδες στις 31.548 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,82% ή 9,37 μονάδες στις 3.892 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,79% ή 107.44 μονάδες στις 13.481 μονάδες.

Οι ελπίδες του επενδυτικού κοινού αφορούν στην προσδοκώμενη έξοδο από την περιπέτεια της πανδημίας, με ευχάριστα νέα να παρουσιάζονται για την πρόοδο των εμβολιαστικών στόχων. Μετά από την έγκριση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, έρχεται να προστεθεί και η ανακοίνωση Αμερικάνων αξιωματούχων αλλά και της Merck, ανταγωνίστριας εταιρείας και μία από τις μεγαλύτερες παρασκευάστριες εταιρείες εμβολίων, πως θα συμβάλλει για την πιο γρήγορη παραγωγή των εμβολίων της J&J που θα κατευθυνθούν στην αμερικανική αγορά. Σχετικές ανακοινώσεις του Τζο Μπάιντεν είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη. Αντίστοιχα, στα τέλη του Φεβρουαρίου η Sanofi είχε ανακοινώσει παρόμοια συμφωνία με την J&J για τα εμβόλια που θα κατευθυνθούν στις ευρωπαϊκές αγορές. Η μετοχή της Johnson & Johnson κερδίζει 0,36%  ενώ της Merck  0,97%.  Και οι δύο είναι μετοχές του Dow Jones.

Εντωμεταξύ, ενδιαφέρον υπάρχει για την δρομολόγηση του πακέτου βοήθειας ύψους 1,9 τρισ. το οποίο κατευθύνεται στη Γερουσία, όπου η συζήτηση γύρω από αυτό μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και αύριο. Ωστόσο, δεν έχει τελειώσει ακόμα η εκκρεμότητα με το αν θα προβλεφθεί αύξηση του κατώτατου μισθού, με ομάδες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, να επανέρχονται στο ζήτημα με εναλλακτικές προτάσεις.

Ταυτόχρονα, το διεθνές επενδυτικό κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου της ΕΚΤ Ντε Γκίντος, πως υπάρχουν τα «όπλα» για την αντιμετώπιση των αυξημένων πληθωριστικών πιέσεων, μεγάλο μέρος των οποίων, γι’ αυτή τη χρονιά, θα είναι «προσωρινές».

Ωστόσο, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ, αν και σταθεροποιημένες τις τελευταίες μέρες, παραμένουν ψηλά, επί του παρόντος στο 1,429, με το «σκιάχτρο» του πληθωρισμού να συνεχίζει να επικρέμεται πάνω από τις αγορές μετοχών.

Σε επίπεδο εταιρικών αποτελεσμάτων, εντυπωσιακές ανακοινώσεις επεφύλαξε στο επενδυτικό κοινό η Zoom που παρουσίασε αύξηση πωλήσεων ύψους 326% για το 2020, φτάνοντας κέρδη 2,6 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα κέρδη του 2019 στα 21,7 εκατ. δολάρια.  Η μετοχή της εταιρείας κερδίζει 3,10%. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.