Ξένα Χρηματιστήρια
24-02-2021 | 23:02

Σε υψηλά ο Dow Jones - «Ράλι» άνω του 100% για τη GameStop

Newsroom
Μοιράσου το
Σε υψηλά ο Dow Jones - «Ράλι» άνω του 100% για τη GameStop

Δυναμικό comeback των αγοραστών στη Wall Street την Τετάρτη, με τη μετοχή της GamesStop να επανέρχεται στο προσκήνιο...!

Έτσι την Τετάρτη, ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,35% στις 31.961 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,14% στις 3.925 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,99% στις 13.593 μονάδες.

Η μετοχή της GameStop εκτοξεύθηκε 103,91% στα 91,70 δολάρια με τους retail να επιστρέφουν δυναμικά στο ταμπλό. Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο οικονομικός διευθυντής της (CFO), Jim Bell, θα εγκαταλείψει τη θέση του στις 26 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο Bell ανέφερε πως δεν αποχωρεί οικειοθελώς, αλλά ωθήθηκε από τον Ryan Cohen, συνιδρυτή της Chewy, ο οποίος πραγματοποίησε επένδυση στην GameStop πέρυσι.

Από την άλλη, ο Τζερόμ Πάουελ θέλησε να διασκεδάσει τους φόβους για τον πληθωρισμό, χαρακτηρίζονταν τον «μαλακό», δίνοντας το σήμα της συνέχισης της πολιτικής της ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ τα μάτια των επενδυτών είναι στραμμένα προς το Καπιτώλιο για την συνέχεια της κατάθεσης του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

 

Θετικής υποδοχής έχει τύχει η ανακοίνωση της έγκρισης του νέου εμβολίου της Johnson&Johnson για άμεση κυκλοφορία, που ανεβάζει τον αριθμό των εμβολίων που ρίχνονται στη μάχη κατά του κορονοϊού στην επικράτεια των ΗΠΑ στα 3, πιέζοντας ήπια ανοδικά και την μετοχή της εταιρείας (0,55%).

Σε  μακροοικονομικό επίπεδο, ο οίκος αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s αναθεώρησε θετικά τις προβλέψεις του για τις ΗΠΑ και τις αναδυόμενες οικονομίες για αυτό το έτος, και πλέον προβλέπει για την ανάπτυξη των ΗΠΑ πως θα φτάσει το 4,7%, έναντι του 4,2% που προέβλεπε το Νοέμβριο.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Tesla μετά από απώλειες αρχικά την Τρίτη όταν και η τιμή της μετοχής της «βούλιαξε» παράλληλα με την αξία του Bitcoin, επιχειρεί μια ανάκαμψη την Τετάρτη και βλέπει την μετοχή της να κερδίζει 1,45%, ενώ και το ίδιο το κρυπτονόμισμα κατάφερε να ξαναπεράσει το ορόσημο των 50.000 δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού, Lowe, ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων στα καταστήματα της ύψους 28%, για το δ’ τρίμηνο, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,33 δολαρίων ξεπερνούν τις προβλέψεις. Η μετοχή της ωστόσο, σημειώνει απώλειες 3,58%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.