Με τα 65 δολάρια «φλερτάρει» το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με τα 65 δολάρια «φλερτάρει» το πετρέλαιο

Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι για το πετρέλαιο την Πέμπτη εν μέσω ανησυχιών για παρατεταμένη διακοπή της παραγωγής αργού στις ΗΠΑ λόγω ενός σπάνιου κύματος ψύχους που σημειώνεται στο Τέξας.

Μέχρι στιγμής η αγορά έχει στερηθεί περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως ακατέργαστης παραγωγής, σύμφωνα με τους αναλυτές του Wood Mackenzie και θα μπορούσαν να περάσουν ολόκληρες εβδομάδες μέχρι η παραγωγή να αποκατασταθεί πλήρως.

Όμως, ενισχυτικά στις τιμές λειτουργούν και άλλοι παράγοντες. «Με τις ελπίδες για μια νέα οικονομική ώθηση στις ΗΠΑ να αναπτερώνονται και την ευρύτερη διάθεση του εμβολίου COVID-19, οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να παραμείνουν σε ανοδική τάση», σημειώνει ο Hiroyuki Kikukawa, γενικός διευθυντής της Nissan Securities προβλέποντας ότι οι τιμές του αργού θα μπορούσαν να φθάσουν τα 65 δολάρια.

Το ράλι του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες υποστηρίχθηκε επίσης από τη σύσφιξη των παγκόσμιων προμηθειών, κυρίως λόγω των περικοπών παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+. Πηγές του καρτέλ δήλωσαν στο Reuters ότι τα κράτη-μέλη του ομίλου είναι πιθανό να μειώσουν τον περιορισμό της προσφοράς μετά από τον Απρίλιο, δεδομένης της ανάκαμψης των τιμών.

Την Πέμπτη το πρωί (10: 43 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 61,63 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,80% και το μπρεντ στα 64,99 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,01%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider