«Νευρικότητα» στη Wall Street μετά τις δηλώσεις Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Νευρικότητα» στη Wall Street μετά τις δηλώσεις Πάουελ

Περιορισμένες κινήσεις και νευρικότητα επικράτησε στη Wall Street την Τετάρτη μετά τις δηλώσεις του Τζέρομ Πάουελ για το βαθύ ρήγμα που έχει προκληθεί στην αγορά εργασίας από την πανδημία.

Ο πρόεδρος της Fed έστειλε σαφές μήνυμα για συνέχιση των «επιθετικών» πολιτικών στήριξης της απασχόλησης και της αγοράς εργασίας, μιλώντας στο Economic Club της Νέας Υόρκης, καθώς όπως επισήμανε εντοπίζονται «μυριάδες προβλήματα».

Σύμφωνα με το CNBC ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, ανέφερε πως η αντιμετώπιση του ζητήματος θα απαιτήσει μια υπομονετικά προσαρμοστική νομισματική πολιτική η οποία θα λαμβάνει υπ' όψιν τα διδάγματα του παρελθόντος, σχετικά με τα οφέλη των χαμηλών επιτοκίων ως προς την αγορά εργασίας.

«Παρότι η αγορά εργασίας έχει ανακτήσει 12 εκατομμύρια θέσεις σε σύγκριση με την πρώτη φάση της κρίσης της πανδημίας οι ΗΠΑ απέχουν πολύ ακόμη μέχρι να βρεθούν στο σημείο που πρέπει σχετικά με τα επίπεδα της απασχόλησης» ανέφερε ο Πάουελ.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως «θα χρειαστούμε συνεχιζόμενη υποστήριξη τόσο από βραχυπρόθεσμες πολιτικές όσο και από μακρόπνοες επενδυτικές κινήσεις, ώστε όλοι εκείνοι που ψάχνουν εργασία να έχουν τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες που θα τους επιτρέψουν να συνεισφέρουν στα οφέλη της ευημερίας και να τα μοιραστούν».

Ο Πάουελ επισήμανε ότι το βασικό ποσοστό ανεργίας έχει «δραματικά υποτιμήσει, την πραγματική ζημιά, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης 12μηνης μείωσης της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό από το 1948.

Ενώ είπε ότι είναι βέβαιος ότι η νέα προσέγγιση της Fed θα οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα, είπε ότι η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να κάνει τα πάντα.

Δείκτες

Έτσι την Τετάρτη, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,20% στις 31.438 ο S&P κατέγραψε ήπια πτώση 0,03% στις 3.909 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,25% στις 13.972 μονάδες.

Ισχυρά άνοδο 13,21% κατέγραψε η μετοχή της Twitter, εξαιτίας των καλύτερων από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αποτελέσματα τριμήνου της, σε έσοδα και κέρδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider