Διευρύνεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο, ισχυρά κέρδη στις τραπεζικές μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο, ισχυρά κέρδη στις τραπεζικές μετοχές
Πάνω από 3% ενισχύεται ο τραπεζικός δείκτης, ενώ η αγορά οδεύει προς τις 780 μονάδες. Ισχυρή άνοδος για Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola HBC.

Εντείνεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο, το οποίο ξεφεύγει από τη «θερινή ραστώνη» που επικρατεί από τις αρχές της φετινής χρονιάς, διευρύνοντας τα κέρδη, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,7% στις 777,63 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 19,06 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,8%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 1%. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 3,07%, με την Alpha Bank να καταγράφει κέρδη 5,8%, την Τρ. Πειραιώς 3,3%, την Εθνική να κινείται στο +2,2% και τη Eurobank 1,1%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (5,04%), της Τέρνα Ενεργειακή (3,2%), της Coca Cola HBC (2,04%), του ΟΠΑΠ (1,5%) και του ΟΤΕ (1,5%). Αντιθέτως, πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (0,36%) και και του ΟΛΠ (0,4%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (2%) και των Τροφίμων (1,9%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης της Υγείας (4,7%) και της Τεχνολογίας (0,4%).

Το εκρηκτικό μείγμα που δημιουργείται, από τις μεταλλάξεις του στελέχους του κορονοϊού, την ενεργοποίηση νέων αυστηρότερων μέτρων με βασικούς κλάδους της οικονομίας να παραμένουν στον «πάγο», και το μεγάλο άγνωστο στην πολυπαραγοντική εξίσωση να παραμένει το μέγεθος των νέων εισροών NPLs στους ισολογισμούς των τραπεζών, κρατά μακριά τους επενδυτές από την εγχώρια αγορά.

Σε αυτό συντείνει η ρηχότητά της, η έλλειψη επενδυτικού story που όντας μια περιφερειακή/αναδυόμενη αγορά κρίνεται αναγκαίο, αλλά και η αβεβαιότητα και κίνδυνοι που ελλοχεύουν γύρω από τον τουρισμό που καλύπτει το 1/3 των εσόδων της οικονομίας. Παράλληλα, εξακολουθεί να εκλείπει ο καταλύτης που θα δώσει ώθηση και «πάτημα» σε ισχυρά ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια να ασχοληθούν με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider