Η ΕΧΑΕ, οι συναλλαγές και το ράλι στο ταμπλό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ΕΧΑΕ, οι συναλλαγές και το ράλι στο ταμπλό
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Από τις μετοχές που σημείωσαν πέρυσι το περίφημο year-end rally ήταν και αυτή της ΕΧΑΕ, με τον τίτλο των Ελληνικών Χρηματιστηρίων να επωφελείται του διπλασιασμού σχεδόν της μέσης ημερήσιας αξίας συναλλαγών σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο, με τους επενδυτές να ποντάρουν κατά τα φαινόμενα ότι αυτή η εξέλιξη, ιδίως αν συνεχιστεί και φέτος, θα ευνοήσει τα μεγέθη της εταιρεία. Κατά πόσο το 2021 θα έχει την ανάλογη συνέχεια, θα φανεί στην πορεία.

Μια φορά πάντως, ήδη ο τίτλος από τα επίπεδα των 2,5 ευρώ του περασμένου Νοέμβριο κινήθηκε προς την περιοχή των 4 ευρώ που προσπαθεί να διασπάσει ανοδικά, αν και πρέπει να επισημανθεί ότι ήδη 2-3 φορές έχει «κολλήσει» σε αυτά τα νούμερα, έως την περιοχή των 4,1 ευρώ ειδικότερα. Οπότε μένει να φανεί κατά πόσο ο τίτλος μπορεί να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των traders για τα επίπεδα των 4,4 ευρώ ή θα γυρίσει χαμηλότερα από τα τρέχοντα αν κάτι «χαλάσει».

Στην αγορά έχουν εστιάσει και στη συμμετοχή της Goldman Sachs, που ανακοίνωσε στις 18 Δεκεμβρίου ποσοστό 5,06%, ποντάροντας σε μια καλή χρονιά σε επίπεδο συναλλαγών, νέων υπηρεσιών και προϊόντων. Αν όλα αυτά βελτιώσουν τα μειωμένα μεγέθη της ΕΧΑΕ, που συνηθίζει να δίνει μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου, θα αποτελέσει και μια θετική εξέλιξη για την εισηγμένη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το αντίο στον Μαζωνάκη από τον πολιτικό κόσμο - Το «μου ’φαγες όλα τα δαχτυλίδια» - Ο…ζαχαρώδης Ανδρουλάκης

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αισθητά υψηλότερες τιμές φέτος - Ανοιχτό παράθυρο για απευθείας επιδότηση

Η μετακίνηση των επενδυτών - Το ποδόσφαιρο και τα λεφτά - Tο ελληνικό «ραντεβού» με το Διάστημα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider