Γιατί η Citigroup υποβαθμίζει τις ΗΠΑ και προτιμά τις emerging markets

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί η Citigroup υποβαθμίζει τις ΗΠΑ και προτιμά τις emerging markets

Οι επενδυτές πρέπει να μειώσουν τις κατανομές στις «ακριβές» μετοχές των ΗΠΑ, για τις οποίες πλέον η σύσταση είναι «ουδέτερη» (neutral) και να αναμένουν καλύτερα κέρδη από τις αναδυόμενες αγορές (σύσταση overweight) και τις μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου φέτος.

Αυτό προτείνουν οι στρατηγικοί της Citigroup Inc., σύμφωνα τουλάχιστον με όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα το Bloomberg (Citi Cuts ‘Expensive’ U.S. Stocks to Neutral, Favors EM, U.K.).

Κατά τη Citi, αναμένεται μόλις αύξηση 2% στις παγκόσμιες τιμές μετοχών το 2021. «Οι στόχοι της αγοράς προτείνουν έναν σταθερό δείκτη MSCI AC World κατά τη διάρκεια του έτους», έγραψαν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας. «Προβλέπουμε τις καλύτερες αποδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και την EM.», συμπλήρωσαν οι ίδιοι.

Η συνεχιζόμενη δημοσιονομική επέκταση των ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσει να πιέζει το δολάριο, βοηθώντας τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών και τα αποθέματα εμπορευμάτων, σύμφωνα με τους στρατηγικούς της Citi.

«Η ήπια αισιόδοξή μας άποψη για τις παγκόσμιες μετοχές θα είναι… πολύ αισιόδοξη εάν τα εμβόλια δεν οδηγήσουν σε ανάκαμψη στην παγκόσμια οικονομία», έγραψε το team της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

«Εναλλακτικά, ενδέχεται να μην είμαστε αρκετά αισιόδοξοι εάν τα πολύ χαμηλά επιτόκια οδηγούν μια μεγάλη ροή κεφαλαίων σε μετοχικά κεφάλαια», συμπλήρωσαν τα στελέχη του οίκου.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider