Πιέσεις από το Ιράν και τo lockdown δέχεται το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιέσεις από το Ιράν και τo lockdown δέχεται το πετρέλαιο
Τη Δευτέρα το πρωί, το αργό καταγράφει πτώση κατά 1,38% στα 45,70 δολάρια και το μπρεντ κατά 1,16% στα 48,68 δολάρια. 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα από τα υψηλά επίπεδα πολλών μηνών, καθώς η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού έχει οδηγήσει σε αλλεπάλληλα lockdown παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων και των αυστηρότερων μέτρων που επιβάλλονται στη Νότια Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον κορυφαίο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Κατά το προηγούμενο δεκαήμερο, οι τιμές είχαν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών εν μέσω των θετικών ειδήσεων για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του COVID-19, ωστόσο αυτή η εικόνα ανατράπηκε.

«Τα περιοριστικά μέτρα σε όλο τον κόσμο φαίνεται ότι θα εξακολουθήσουν να επιβαρύνουν τις τιμές του αργού βραχυπρόθεσμα», σημείωσε ο Edward Moya, αναλυτής στην OANDA.

Στον υπόλοιπο κόσμο, η περιοχή της Βαυαρίας της νότιας Γερμανίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα επιβάλει αυστηρότερα μέτρα από την Τετάρτη έως τις 5 Ιανουαρίου, ενώ οι αρχές της Νότιας Κορέας αύξησαν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης για την πρωτεύουσα της χώρας, τη Σεούλ και τις γύρω περιοχές .

Οι τιμές δέχονται επίσης πιέσεις από το γεγονός ότι οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας την περασμένη εβδομάδα πρόσθεσαν εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για 11η φορά σε 12 εβδομάδες παρά το γεγονός ότι οι πολλές εταιρείες του κλάδου μειώνουν τις δαπάνες τους.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, το Ιράν έχει δώσει εντολή στο υπουργείο πετρελαίου του να προετοιμάσει εγκαταστάσεις για παραγωγή και πώληση αργού πετρελαίου σε πλήρη δυναμικότητα μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Τη Δευτέρα το πρωί, το αργό καταγράφει πτώση κατά 1,38% στα 45,70 δολάρια και το μπρεντ κατά 1,16% στα 48,68 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider